Vrouwen cancellen plannen omdat ze zich dik voelen

Psyche & spiritualiteit door Anniek

Oké, dames. Geef maar toe: jullie hebben weleens plannen afgezegd omdat je niet zo lekker in je vel zat die dag. Je haar zat niet goed of je voelde je dik. Zeker dat laatste is voor vrouwen een reden om niet naar een feest te gaan.
 
"Nee, ik kan echt niet komen vanavond. Ik ben ziek", mompel je, terwijl je onderuitgezakt op de bank hangt. Ziek? Helemaal niet! Je hebt gewoon totaal geen zin in dat feestje van vanavond. Iedereen heeft weleens plannen afgezegd, maar wist je dat een meerderheid van de vrouwen dit doet omdat ze zich dik voelt? Ja, heus waar.


 
Geschikte outfit
Uit een onderzoek van Vouchercloud onder 2000 vrouwen is gebleken dat 73 procent decemberplannen afzegt. Van die vrouwen gaf 51 procent aan dat ze niet naar feestjes gaat omdat ze zich dik voelt. Jup, een hele hoop vrouwen staan 's ochtends met een sip gezicht voor de spiegel om vervolgens een appje te sturen dat ze écht niet kunnen komen vanavond. Een beetje deprimerend, nietwaar?
 
De tweede reden dat vrouwen niet de gezelligheid opzoeken is omdat ze geen geschikte outfit kunnen vinden. Dat vinden we wel een hele goede reden, hoewel wij een onesie ook een volwaarde outfit vinden. Op nummer drie staat dat vrouwen niet genoeg tijd hebben om zich klaar te maken, gevolgd door dat ze liever thuis televisie kijken of dat ze relatieproblemen hebben. Hoewel wij het allemaal geldige redenen vinden, is het wel een beetje schrikbarend dat zoveel vrouwen zich dus dik voelen. Dames, we zijn toch allemaal prachtig?
 
Heb jij weleens plannen afgezegd omdat je je dik voelde?