Dit herken je als je een hekel hebt aan je eigen verjaardag

Vrije tijd door Kim

Eens per jaar is het weer zover: je verjaardag. Familieleden die je liever niet ziet, cadeautjes die je liever niet krijgt en feestjes die je liever niet viert. Sommigen houden er van, anderen slaan het feestje liever ieder jaar over.

Die ene dag in het jaar die helemaal om jou draait, waarop je lekker de bloemetjes buiten kunt zetten, oftewel je verjaardag. Overdag zit je met de gehele familie aan de koffie. ‘s Avonds houd je een flink feestje voor je vrienden. Maar die gezellige verjaardagen zijn niet voor iedereen weggelegd. Dit herken je zeker als je een hekel hebt aan je eigen verjaardag…


… De constante angst dat niemand het leuk vindt, zorgt ervoor dat jij uiteindelijk degene bent die het niet leuk heeft.

… Je hebt geen seconde rust, want er is altijd wel iemand die zijn glas leeg heeft.

… Je voelt eigenlijk de behoefte niet om drie dikke smakken te ontvangen van oom Henk, maar je kunt moeilijk néé zeggen. Maar die natte lippen... Ieh! 

… Je krijgt niets anders dan pakketten met zeep, maar je hebt die van vorig jaar nog niet eens op. Proberen ze je iets te vertellen?

… Je lacht als een boer met kiespijn terwijl je het volgende nutteloze cadeautje ontvangt. Je wilde een laptop en kreeg een notitieboek. Maar toch bedankt!

… Je moet het hele huis schoonmaken voordat visite komt. En zodra ze weer weg zijn kun je alles weer opnieuw gaan boenen.


… Al zeg je zes maand van te voren dat je op die datum je verjaardag viert. Toch zegt altijd de helft af.

… Weken daarna word je nog aangesproken en krijg je nog meerdere felicitaties. Wat natuurlijk niet kan zonder de traditionele drie zoenen.

… Op Facebook plaats je braaf ieder jaar een bericht waarin je vertelt dat je jarig bent. Waarna je de rest van de middag loopt te nagelbijten, wat nu als niemand reageert?

… Stop je al je bloed, zweet en tranen in een prachtige kwarktaart en koop je er een half stukje roomvlaai bij, wil iedereen ineens roomvlaai.  Zit jij met te weinig roomvlaai en al dat bakken voor niets.

… Om je maar een beetje voor te bereiden, drink je jezelf maar wat moed in. Wat resulteert in het feit dat je de enige bent die dronken is, op je eigen verjaardag.

... Jij voelt je superongemakkelijk wanneer iedereen er op staat dat er voor je gezongen moet worden. Awkward! 


Wat vind jij van je eigen verjaardag?