Voordelen van een beetje chubby zijn

Lichaam door Sabine
Vaak staren we jaloers naar de Victoria’s Secret-modellen op tv. Zo’n figuurtje willen wij ook wel. Maar 24/7 in het ijzer hangen zien we ook niet zitten. Gelukkig is het ook helemaal niet erg om wat extra knuffelvet te hebben!

Vooral tijdens de feestdagen hebben we een hoop eten achterover geslagen en op oudejaarsdag hoorde je ons echt geen nee zeggen tegen nog een oliebol. Maar helaas tikken de calorieën wel aan en voor je het weet zit je broek toch een tikkie strak (of krijg je ‘m niet eens dicht). Maar weet je wat? Chubby zijn is helemaal niet erg, want…
 
… het is een perfect excuus om oversized truien te dragen. Want waarom zou je een tent dragen als je een superstrak figuur hebt? Dat is alleen maar zonde. Daarnaast kan ook niemand zien wat nu jouw vet is en wat nu de trui is.
 


 

… je bent helemaal niet dik. Nee, het is gewoon een kwestie van omdenken. Er is gewoon meer van jou om van te houden. Letterlijk.

… met een beetje geluk ben je ook een cupsize omhoog gegaan.
 
… en heb je een lekkere kont á la Kim Kardashian.
 
… niemand kijkt ervan op wanneer je aan het snacken bent. In tegenstelling tot je dunne vriendinnen die meteen naar hun hoofd geslingerd krijgen: ‘Ga je dat écht eten?’
 
… mocht je ooit in een coma raken, dan heb je tenminste wat vetreserves. Het klinkt een beetje sarcastisch, maar écht: vet kan je leven in zo’n situatie redden.
 
… je telt geen calorieën en dat vindt de man met wie je een biefstukje naar binnen werkt alleen maar gezellig.
 
… jij mag helemaal losgaan op Meghan Trainor’s 'All About That Bass'. Het zou er ook raar uitzien als je dat mee zou brullen terwijl je superdun bent.
 
… en dat geldt ook voor die ene hit van The Black Eyed Peas.
 
… vollere vrouwen worden toch nog altijd een beetje gezien als vrouwen die goed kunnen baren.
 
… en ze zien er gezelliger uit. Je weet wel: zo’n gezellig 'dikkertje'.
 
… er komt ook steeds meer leuke kleding voor vrouwen met een maatje mee. Zo kun je er alsnog fashionable bijlopen.


 
… wanneer je een paar kilo afvalt hebben mensen daar superveel waardering voor.
 
… je kunt fantastische bommetjes maken. (Ja, ook twenty-something dames vinden het heerlijk om zo af en toe eens een bommetje te maken. Jeugdsentiment!)
 
… de meeste mannen hebben liever een vrouw in bed met een paar kilootjes meer dan eentje die erg dun is.

… je hoeft je niet aan een ongelofelijk strikt dieet en sportschema te houden om je figuurtje te behouden. Je kunt gewoon een beetje leven, heerlijk! 

Wat vind jij nog meer een voordeel aan chubby zijn?