Kledingtips voor curvy girls!

Mode & trends door Xandra
Niet fashionable met een maatje meer? Natuurlijk wel! Ze.nl sprak styliste en blogger Edith Dohmen. Zij geeft tips om je curves te benadrukken én er helemaal hip uit te zien.
 
?Een grotere maat hebben is geen enkel excuus om er niet leuk uit te zien?, begint Edith Dohmen haar verhaal. Met haar website Style has no Size wil ze laten zien dat iedereen zich mooi kan kleden. ?Het wordt misschien moeilijker vanaf maat 42, maar zeker niet onmogelijk. Je moet gewoon creatiever zijn.? Hoe? Dat zullen we jullie vertellen!
 
Winkels
Als styliste komt Edith veel in verschillende winkels. Ze stylet mooie vrouwen met allerlei verschillende maten en dus weet ze precies waar ze moet zijn voor de hipste collecties. ?Ik ga veel naar Engelse ketens als New Look, Primark en River Island. Zij hebben grotere maten.? Maar dit zijn niet de enige winkels waar je terecht kunt met een maat die boven de 42 reikt. De collecties van M&S, Miss Etam en C&A zullen in eerste instantie niet het meest fashionable zijn, toch is er altijd wel een pareltje te vinden. ?Je moet gewoon goed zoeken en overal naartoe gaan. En een minder hip kledingstuk is misschien wel heel leuk in combinatie met iets van een andere winkel.? 
 
 
Laat je daarnaast ook zeker niet afschrikken door winkels die niet verder gaan dan maat 42. ?Ik ken veel plussize modellen die overal gewoon shoppen. Je moet letten op de vorm van de kleding. Oversized jasjes en blousejes kunnen soms best passen voor een maat 44 of 46.? Daarnaast is ook de vorm van het item belangrijk en kloppen de maten niet altijd. ?Bij Mango en Zara en COS zijn sommige kledingstukken met maat M echt een M, maar soms ook een XL. Kijk naar het item zelf en niet zozeer naar de maat.?
 
Accessoires
Een valkuil van vele curvy girls is het kiezen voor grote accessoires. ?Dat zie je ook vaak in plussize winkels. Grote oorbellen, kettingen en armbanden, terwijl dat er juist lomper uitziet.? Hoewel veel vrouwen denken dat een groot sieraad de aandacht afleidt van die overtollige vetrolletjes, klopt dat volgens Edith absoluut niet. ?Ik geloof niet in afleiden. Dat is net zoiets als vollere vrouwen die hun borsten te veel laten zien. Het benadrukken van je pluspunten kan ook anders. Zo vind ik het heel leuk om een blouseje helemaal dicht te knopen en er dan een ketting overheen te dragen. Of benadruk je taille met een goed zittend jasje.? 
 
 
Pasvormen
Dat brengt ons bij de meest belangrijke tip die Edith aan ons, curvy girls, kan meegeven: let op de pasvorm. ?Een grotere maat betekent vaak rondere vormen?, legt Edith uit. ?Rechte lijnen moet je dan niet dragen en strakke kleding is ook lastig. Het kan wel, maar het is moeilijker. Te wijd is nooit goed, maar te strak ook niet.? Het kiezen voor de juiste lagen en lengtes doet wonderen.? Zo kiezen veel mensen voor korte lagen aan de buitenkant, een spijkerjasje bijvoorbeeld. Fout! ?Je kunt beter een langere laag aan de buitenkant dragen. Een lang jasje of vest bijvoorbeeld. Een blazer is voor mij perfect. Het creëert een zandlopereffect en accentueert de curve.? Draag dan wel een getailleerd exemplaar, want te korte of vierkante jasjes maken juist weer voller.
 
Qua kleur is het allemaal een stuk makkelijker, gelukkig. ?Draag kleur en printjes!? vindt Edith. ?Ik ben gek op ruitjes, bloemetjes en streepjes. Het is dan ook een fabel dat je als vollere vrouw geen horizontale streep mag dragen. Wat een onzin! Voor lichte kleuren geldt hetzelfde.? Zwart kleedt weliswaar af, maar het silhouet van de kleding maakt of kraakt de outfit. ?Je kunt beter een goed silhouet dragen in wit dan een foute in zwart. Daar moet je mee spelen.? 
 

 
Absolute don'ts
Ondanks dat je er in een maat 44 net zo hip uit kunt zien als in een maat 32, zijn er wel een aantal dingen die je beter niet kunt dragen. ?Een grote print bijvoorbeeld, ook die zie je vaak in plussize winkels. Maar dat laat je optisch breder lijken. Een driekwart broek is net zo'n voorbeeld. Het breekt je been, laat het korter lijken en daardoor lijk je dikker.? Kijk uit met onderbrekingen dus. En ook de o, zo populaire maxiskirt is vaak geen goede keuze. ?Het is hartstikke mooi, maar vooral voor lange, dunne meiden. Een maxiskirt loopt vanaf de heupen namelijk recht naar beneden, waardoor je overal even breed bent.?
 
Trucjes
Je kunt diëten wat je wilt, maar met een paar simpele trucjes zie je er al snel een paar kilo lichter uit, vertelt Edith. ?Laat die benen zien, dat oogt veel slanker. En draag je daar hakken bij dan ben je optisch zo nog drie kilo kwijt. Zo houd je mensen voor de gek en zie je er slanker uit dan je bent.? Een paar killer heels aan dus, hoewel ook een mooi plat schoentje helemaal goed is. ?Ik vind het belangrijk dat iedereen vrouw durft te zijn. Maak een feestje van je kleding, opvallen mag!? 

Lees ook Xandra's vorige modeartikelen!
 

Xandra (23) is afgestudeerd journalist. Ze schrijft voor verschillende tijdschriften en websites en heeft haar eigen blog op xannsplace.wordpress.com, maar bovenal is ze een echte fashionista.

Ze is gek op kleding, schoenen en accessoires en daardoor eigenlijk altijd blut, maar wel voor een goed doel natuurlijk.

Dit modemeisje is altijd op de hoogte van de laatste trends en deelt die graag met jou op Ze.nl.