Bitchy eigenschappen waar elke vrouw eigenlijk over moet bezitten

Psyche & spiritualiteit door Sabine

Je hoeft echt niet iedereen af te snauwen of je te gedragen als een enorme diva, maar sommige karaktertrekjes waar dé echte bitch over bezit, zijn helemaal niet zo slecht. Over deze bitchy eigenschappen zou elke vrouw moeten bezitten!

Niemand vindt het fijn om voor bitch uitgemaakt te worden. Maar toch is het weleens goed om je inner bitch los te laten. Er zijn namelijk wat eigenschappen waar elke vrouw over moet beschikken. Het zijn niet eens alleen maar ‘bitchy’ eigenschappen, maar zo kan het soms overkomen. Anyway ladies: over deze kwaliteiten zouden jullie eigenlijk moeten beschikken.


Bazig
Het betekent echt niet dat je je moet opstellen als een dictator, maar zo nu en dan is het best goed om je eens bazig op te stellen. Wanneer iedereen om je heen de knoop maar niet doorhakt, mag jij het best doen. Zonder bazige mensen zouden we ook niet ver komen. You go, girl!

Hoge standaarden hebben

Je standaarden maken je tot wie je bent en het is helemaal niet erg om ergens hoge eisen aan te stellen. Aan een man bijvoorbeeld. Krijg je naar je hoofd geslingerd dat je nog alleen bent omdat je te kritisch bent? Laat ze dan lekker. Je bent liever alleen dan met een man voor wie je geen romantische gevoelens hebt.  

Opkomen voor jezelf

Deze eigenschap is misschien wel een van de belangrijkste: opkomen voor jezelf. Soms kan het best lastig zijn omdat je misschien wel het idee hebt dat je brutaal bent. Bijvoorbeeld wanneer je baas iets van je vraagt wat in je eigen tijd moet gebeuren. Toch is het goed om er wat van te zeggen. Anders blijft ze het misschien wel van je vragen.


Zeggen wat je denkt
Je hoeft niet te pas en te onpas je mening te verkondigen, maar je hoeft hem ook niet altijd voor jezelf te houden. Wanneer een van je vriendinnen bijvoorbeeld aanpapt met een enorme lul, pardon our french, mag je haar best vertellen dat je hem niets voor haar vindt. Wel een beetje voorzichtig natuurlijk.

Onafhankelijk zijn
Vrouwen zijn soms best wel rare wezens. Zo geven we onze vent weleens het idee dat we hem écht nodig hebben voor iets omdat we denken dat hij zich dan beter voelt. Niet meer doen: het is juist goed om onafhankelijk te zijn. Wanneer je iets eerst zelf probeert op te lossen voordat je aan de bel trekt, maakt dat je juist een sterke vrouw. Maar… weet ook wanneer je wél om hulp moet vragen.

Sterke mening hebben

Met ‘maakt me niet uit’-jes komen we nooit verder. Het is juist goed wanneer je een sterke mening hebt. Scheelt een hoop getwijfel voor jou en je omgeving. Het betekent niet dat je over elke mening die anders is dan jou heen walst. Je bent gewoon hartstikke capabel om iemand te vertellen hoe je over iets denkt.


Nee durven zeggen  
Wanneer iemand je om een gunst vraagt en je maag draait bij het idee al een rondje, moet je nee durven zeggen. Zelfs als een goede vriendin iets van je vraagt. Het is ook niet de bedoeling dat je straks een klusje klaart waar jij je zelf ongemakkelijk van gaat voelen.

Over welke eigenschappen zou jij nog meer willen beschikken?