Van seks word je slimmer

Intiem door Elsemieke
Dat een fijn seksleven belangrijk is voor de band tussen jou en je lover wisten we natuurlijk al. Het blijkt nu zelfs dat je slimmer wordt als de vonken er tussen de lakens regelmatig vanaf spatten. Wow, wat?! Wij zijn om.
 
Volgens een onderzoek van de Coventry University kan een regelmatig potje rampetampen tussen de lakens een positieve invloed hebben op je geestelijke toestand. Een goed potje seks stimuleert namelijk je brein!
 
 

 
Hoogtepunt
De hormonen die vrijkomen na een intens orgasme blijken invloed te hebben op je geestelijke toestand. Wanneer je boven de 50 bent en elkaar vaak bespringt dan heb je minder kans op het verliezen van je geheugen. Dat kan dus uiteindelijk helpen tegen dementie. Niets elke avond urenlang je favoriete soap bingwatchen dus, maar hup! Kom maar door met die stomende vrijpartijen. 
 

 
Dementie
Voor de studie werden 6800 mensen in Engeland onderzocht. De opvallende resultaten zijn erg belangrijk voor het promoten van seksuele voorlichting in de gezondheidzorg. Voor oudjes van boven de 50 is het dus ook belangrijk dat ze niet vergeten die horizontale tango te dansen.  

Zou jij door dit nieuws vaker seks hebben?