Dit betekent je seksdroom

Intiem door Sabine

Wakker worden met een flinke blos op je gezicht overkomt ons allemaal weleens. Inderdaad: je had een seksdroom. Over een ander. Terwijl je vriend naast je sliep. Moet je je zorgen gaan maken of niet? Dit betekent je seksdroom.

Wanneer je onder de wol kruipt en je ogen dichtvallen, kan het dromen beginnen. Vaak ben je hem ’s ochtends weer vergeten. Maar soms ook niet en dan word je met rode oortjes wakker. Je had weer een seksdroom, hoor. Maar wat betekent die droom waarin je met een dekhengst, die niet je vriend is, tussen de lakens lag?

 

 


Rollebollen met je ex
Laten we beginnen met een veelvoorkomend scenario: de (s)exdroom. Het kan meerdere betekenissen hebben. Zo kan het inhouden dat je helemaal over jullie relatie heen bent en dat je het einde hebt geaccepteerd. Het kan ook zo zijn dat je net een nieuwe relatie bent aangegaan en dat je ex symbool staat voor fouten die je in je vorige relatie hebt gemaakt en niet wilt herhalen. Maar, helaas, wanneer je nog verliefd bent op je ex, kan het ook betekenen dat je letterlijk en figuurlijk over seks met je ex droomt.

Seks met de baas

Overdag riep hij je nog op het matje en ’s nachts neemt hij je op zijn bureau. In je droom dan. Wanneer je wakker wordt, vraag je je af waarom je in hemelsnaam met die kalende knorrige man the nasty hebt gedaan. Maar maak je geen zorgen: je baas speelt nu eenmaal een rol in je leven. Wanneer je over tha boss droomt, betekent het dat je meer verantwoordelijkheid wilt en de ‘baas’ wilt zijn over je eigen leven.

Horizontale tango met een vreemde

Heerlijk, zo’n droompje op z’n tijd. Maar wat nu als je net met de man van je dromen hebt liggen wippen, maar je niet weet wie hij is? Ja, dat is vreemd. Vaak betekent zo’n degelijke droom dat je aan het veranderen bent of symboliseert het de veranderingen uit je omgeving. Ook kan het betekenen dat je juist toe bent aan veranderingen.

Nummertje met een dame

Je hebt er geen probleem mee om iemands geaardheid te accepteren, maar wanneer je zelf droomt over seks met een vrouw, is dat toch wel een beetje vreemd wakker worden. Maar het betekent niet dat je op dames valt. Het betekent dat je van jezelf leert te houden en dat je jezelf helemaal accepteert zoals je bent.

 

 

 


Dromen over porno
Wanneer je droomt over twee anderen die seks hebben, zou het heel goed kunnen dat je onzeker bent over je eigen prestaties in bed of dat je twijfelt over je eigen seksualiteit. Door in je droom naar anderen te kijken, probeer je uit te vogelen wat jouw eigen behoeftes zijn. Maar het zou ook kunnen dat je je eenzaam voelt en graag geliefd wilt worden.
 
Seks met een beroemdheid

We hebben in wakkere toestand allemaal weleens gefantaseerd over een lekkere celeb. Wanneer we erover dromen vinden we dat helemaal niet erg. Maar seks met een bekend iemand betekent niet dat je graag een relatie met hem wilt aangaan. Het betekent juist dat jij graag in de spotlight wilt staan of dat je iets heel graag wilt doen, maar dat niet zo goed durft.
 
Het heeft allemaal dus vrij weinig met seks zelf te maken.

Wat voor seksdroom heb jij weleens?