Sperma maakt je slim

Intiem door Madelon
Ja, je leest het goed: het witte goedje heeft een goede invloed op de intelligentie van vrouwen. En dat niet alleen, uit onderzoek blijkt dat je er ook nog eens vrolijk van wordt! Goede reden om je vent eens flink te verwennen?

Sperma zou een reeks chemische stoffen bevatten die depressie tegengaan. Het goedje bevat onder andere prolactine en serotonine (antidepressiva) en melatonine, wat de slaap bevordert. De stoffen cortisol en estron verbeteren de genegenheid en het humeur.

Dit alles blijkt uit een onderzoek onder 293 studenten. Hieruit is gebleken dat vrouwen die seks hebben zonder condoom, minder naar depressie neigen dan vrouwen die mét condoom vrijen, zo meldt AD. Dit komt natuurlijk doordat het vrouwelijk lichaam zonder condoom in contact komt met het sperma. Ook zouden deze vrouwen intelligenter zijn. Hun resultaten in kennistests én hun concentratievermogen zouden hoger zijn. Het onderzoek is deze zomer gepubliceerd in het boek Why is the Penis Shaped Like That? van Jesse Bering.Het vrouwelijk lichaam maakt daarnaast onderscheid tussen sperma van een vaste partner en dat van verschillende, andere mannen. Daarentegen wil dit ervoor zorgen dat vrouwen die regelmatig onveilige seks hebben met hun partner wél dieper in een depressie zakken, als ze eenmaal een depressie hebben.

Uit een onderzoek in 2009 is al eens gebleken dat het slikken van sperma je jong houdt: de stof spermidine die erin zit zou je langer doen leven én het zou Alzheimer voorkomen. Handig goedje dus, dat sperma?