Waarom we maar niet van ons buikvet afkomen

Sport & gezondheid door Elsemieke
Hoe frustrerend is het dat we ons maandenlang suf trainen, maar er nog steeds geen blokjesbuik in zicht is? Die vervelende lovehandles kunnen we wel wegkijken. Dit zijn de redenen waarom we maar niet van ons buikvet afkomen. 
 
Sporten, sporten en nog eens sporten, het lijkt allemaal niet te helpen. Dat gehate buikje blijft en die summerbody is nog ver uit het zicht. Dat ligt niet alleen maar aan onszelf, meerdere studies hebben namelijk aangetoond waarom vrouwen maar niet van hun buikvet afkomen. Dit zijn de resultaten.
 

1. We worden ouder
Hoe ouder je wordt, hoe meer je lijkt aan te komen. Helaas blijkt uit onderzoek dat een uitdijende buik iets is waar we helaas de prijs voor moeten betalen. Elk jaar dat je ouder wordt neemt je spiermassa namelijk steeds een beetje af. We krijgen er iets heel vervelends voor terug: vetrolletjes!
 
2. Stress, stress, stress
Tegenwoordig hebben we het allemaal razend druk. Dat vinden we helemaal niet erg, maar al die spanningen in ons lijf kunnen wel voor stress zorgen. Hierdoor kan je bloedsuiker uit balans raken en dat zorgt weer voor die onbedwingbare trek in alles wat ongezond is. Koekjes, snoep, grote bakken ijs, kom maar door!
 
3. Te weinig slaap
Een slechte nachtrust is niet goed voor je, dat wist je waarschijnlijk al wel. Doordat je brein hierdoor overdag ook minder actief is raken je hormonen verstoord. Van al die verwarde hormonen krijg je weer enorme cravings. Ze vertellen je dat je moet eten, en véél ook! Jammer genoeg craven we dan niet naar worteltjes of avocado’s…
 
4. Genen
Bij je geboorte heb je bepaalde genen meegekregen. Voor al die vetrolletjes rond je middel zijn deze genen deels verantwoordelijk. Het is genetisch bepaald of je snel lovehandles krijgt of niet. Bedankt hè, pa en ma!