Seks & relaties / Seks
Seks

Wat je nog niet wist over? squirten

Sproeien, spuitend klaarkomen, oftewel: squirten. Er rust nog een groot taboe op, en dat terwijl het voor een man vaak dé bekroning is op zijn inspanningen down there. Dit zijn 10 dingen die je nog niet wist over dit sidderende orgasme. 
 
Niet alleen mannen kunnen tot een (letterlijk) spetterend orgasme komen, vrouwen kunnen dat dus blijkbaar ook. Toch is het voor wetenschappers nog een behoorlijk mysterieus onderwerp en ook ons beeld was nog erg bleu. Wij hebben een paar leuke feitjes over squirten voor je opgetrommeld.


Wist je bijvoorbeeld dat...

… elke vrouw kan squirten? Onze vajayjay’s zijn prima in staat om een mooi fonteintje te produceren, maar we moeten daarvoor wel súper opgewonden zijn. Je moet jezelf dus volledig over durven te geven aan de kunsten van mister loverlover.
 

… je g-spot ongeveer twee vingerkootjes diep zit? Dat sponsachtige plekje heeft je vent hard nodig om jou het laten uitschreeuwen van genot.  
 
… spuitend klaarkomen lijkt op het gevoel dat je moet plassen? De kunst is om je dan te blijven ontspannen en je lover lekker zijn gang laten gaan. Je moet namelijk niet echt plassen, don’t worry!


 
… er vrouwen zijn die tijdens élke vrijpartij squirtend klaarkomen? Wów! De ene chick heeft nu eenmaal veel meer stimulans op haar poes nodig dan de andere. 
 
… de vrijkomende juice niet hetzelfde is als urine? Wanneer we squirten knijpt onze clitoris juist die urinebuis dicht. Zo, kan je nu weer gerust ademhalen?
 
… er bij de ene gurl meer nattigheid vrijkomt dan bij de andere? Dit heeft te maken met de spieren in je vagina. Vaak hebben vrouwen die al een kind hebben gekregen wat slappere spieren, waardoor ze heftiger kunnen klaarkomen. 
 
… squirten ook echt een functie heeft? Als de leidingen van je lady parts namelijk flink doorgesmeerd worden dan kunnen zijn zaadcellen makkelijker de baarmoederwand binnen. Handig dus als jullie proberen om zwanger te worden.


 
… je de spieren down under kunt trainen om heftigere orgasmes te krijgen? Dat kan je doen door langer je plas op te houden, maar wij vragen ons af of dat echt goed voor je is…
 
… je lover jou squirtend kan laten klaarkomen door een ‘kom-hier-beweging’ te maken? Je kan ook ejaculeren door flink over je clitoris te wrijven nadat hij je g-spot heeft gestimuleerd. 
 

… het vocht dat tijdens een spuitend orgasme vrijkomt niet stinkt? Er zit ook geen smaak aan. Ténzij je meerdere keren klaarkomt, dan smaakt het wat zoeter. Je lover heeft dus geen enkel excuus meer om jou naar de zevende hemel te brengen.
 

Opbiechten maar: ben jij weleens squirtend klaargekomen?