Vooroordelen over vrouwen die nog maagd zijn in hun twenties

Intiem door Sabine

Tegenwoordig wordt er maar door iedereen ronduit gepraat over seks. Maar als je in je twintiger jaren toegeeft nog maagd te zijn, vinden mensen dat soms vreemd. Terwijl maagd zijn helemaal niet raar is, deze vooroordelen overigens wel! 
 
Er kunnen bepaalde redenen zijn waarom een twintiger nog maagd is. Zo kan het zijn dat ze de ware nog niet heeft ontmoet, ze wacht tot het huwelijk of dat het juiste moment er nooit was. Hoe dan ook: het zijn haar eigen zaken. Het is daarom maar wat vervelend dat deze vooroordelen over maagden nog niet de wereld zijn uitgeholpen. 
 
Dat je aseksueel bent
Dat je nog nooit zomaar met de benen bent wijd gegaan, betekent niet dat je het idee van seks verschrikkelijk vindt of dat je het er niet warm van krijgt. Jij kan ook echt wel een tinteling tussen je benen krijgen! 


Dat je lesbisch bent
Het betekent echt niet dat je eigenlijk op vrouwen valt wanneer je in je twenties nog maagd bent. En al was dat wel zo, dat heeft echt niets met je maagdelijkheid te maken. 
 
Dat mannen zich nooit tot je aangetrokken voelen 
Er waren echt wel mannen die interesse in je toonden. Maar op een of andere manier kwam het er niet van. Die ene vent vond jij gewoon niet leuk en die ander hield zelf de boot een beetje af. Of je hoge standaarden hielden een vrijpartijtje met die aangeschoten vent tegen.
 
Dat je wacht tot het huwelijk 
Als je dan knap bent, lief, sociaal en gewoon op mannen valt, wordt er vaak meteen vanuit gegaan dat je dan wel wacht tot het huwelijk. Maar ook dat hoeft helemaal niet altijd het geval te zijn. Je wacht wel met seks, maar niet tot het huwelijk. Nee, jij wacht op het juiste moment! 
 
Dat je niet sexy bent 
Maagden lopen met een coltrui tot over hun kin rond en nergens op hun gezicht is een spoortje make-up te bekennen. Yeah right. Vrouwen die nog nooit van bil zijn gegaan, kunnen ook gewoon hartstikke sexy zijn! Seks identificeert je niet hoor. 
 
Dat je preuts bent  
Ook dat hoeft echt niet het geval te zijn. Het is echt niet zo dat jij op een hete zomerdag niet in een leuk laag hemdje en shorts durft te lopen. Het is ook écht niet zo dat jij je hele hebben en houden aan iemand laat zien, maar je bent echt niet preuts als je nog maagd bent. Dat je seks en piemels eng vindt
Nope. Dat je nog nooit een pielemans van dichtbij hebt gezien, betekent niet dat je hier hard voor wilt wegrennen. Het is er gewoon nog nooit van gekomen. Moet daar altijd een reden voor zijn?
 
Dat je giechelig wordt van seks 
Zodra het gesprek over piemels gaat, zit jij stiekem in een hoekje te gniffelen… Nee hoor. Dat valt ook allemaal wel mee. Het is niet zo dat jij als een 14-jarige puber giechelt wanneer mensen het over seks hebben. Kunnen we dat vooroordeel alsjeblieft heel snel de wereld uit helpen?! 
 
Met welke vooroordelen ben jij helemaal klaar?