Wait, what?! Mannen vinden voetbal opwindender dan seks

Intiem door Elsemieke

Wij houden ook wel wat een voetbalwedstrijdje op zijn tijd, vooral tijdens het EK, maar het is niet het belangrijkste in de wereld. Voor veel mannen zit het net even anders. Het blijkt zelfs dat mannen zo’n wedstrijd verkiezen boven een potje seks! Squeeze me?

Voetbal > intiem momentje

Dat veel mannen graag voetbal kijken is vast niets nieuws voor je… De resultaten uit een studie uit 2016 van de universiteit van Loughborough zijn wel nieuw voor ons. Mannen worden van het kijken naar een potje voetbal namelijk meer opgewonden dan van een nummertje met hun vriendin. Wacht, wát?!

Spannende wedstrijd

Wij staan hier echt van te kijken. De deelnemende mannen aan het Britse onderzoek geven de voorkeur aan een voetbalwedstrijd boven een stomend partijtje tussen de lakens. Euh, vandaar dat mister loverlover ons gedurende dit EK dus spontaan negeert.

Tijdsbesteding 

Het blijkt dat 56 procent van de Britse mannen een mooie voetbalwedstrijd ziet als hét fijnste moment van de week. En wij maar denken dat ze op hun werk uitkijken naar het weekend met wilde potjes sexytime... Het onderzoek wijst ook uit dat mannen veel meer tijd besteden aan voetbal kijken dan aan seks. Gezien een wedstrijd minstens 90 minuten duurt en een gemiddeld potje seks nog geen twintig minuten, is dat misschien niet zo gek.

Het spannendste in hun leven

Oké, nu weten we dus dat mannen meer tijd besteden aan het kijken naar een potje baltrappen dan aan het spel der liefde. Daar houdt het niet op, want 1 op de 3 Britse mannen ziet hun favoriete voetbalclub als het meest spannende moment in hun leven. Oef, hopelijk gelden de resultaten niet een-op-een voor Nederlandse mannen...

Lees ook: 'Ik word er gek van dat mijn man altijd voetbal wil kijken'