Scheerfouten die je snel maakt

Lichaam door Sabine
De lente is aangebroken, dus rokjesdag zit er weer aan te komen. Het is nu dus echt tijd voor alle vrouwen om vaarwel te zeggen tegen hun wintervachtje. Maar pas je tijdens je scheerritueel wel op dat je deze fouten niet maakt? 
 
Scheren? Wat is er nu moeilijk aan? Scheermes over je huid halen en hopen dat je geen plekje vergeet en hoppa! Je bent klaar. Maar we maken onbewust toch meer fouten tijdens dat ogenschijnlijk makkelijke taakje.  
 
Scheermes niet vaak genoeg vervangen
Sta je net onder de douche, kom je erachter dat je vergeten bent een nieuw scheermes te pakken. Nou ja, dan nog maar een keertje met je oude over je perzikhuidje schrapen. En dit voorval herhaalt zich nog zo’n 5 keer. Niet zo slim, want je mes wordt er alleen maar botter van en dat is natuurlijk alles behalve goed voor je skin


Scheren op een (te) droge huid
Je hebt ontzettend veel haast en moet een douchebeurt daarom overslaan. Of je wilt sporten en komt erachter dat je stoppels onacceptabel lang zijn. Wat doe je dan? Snel het scheermes over je benen halen. Misschien doe je nog een zielige poging om wat water op je benen te spetteren, maar je huid is toch te droog om op te scheren. Gevolg? Geïrriteerde benen. 
 
Te snel willen scheren
Met het geduld van een peuter die een cadeautje mag openmaken, rats je het scheermes over je benen. Het is al zo’n vervelend klusje dat vaak moet gebeuren, daar wil jij geen minuut te veel aan spenderen. Hiermee vergeet je alleen wel een paar rijen haartjes. Charming. 
 
Geen scheergel gebruiken
Verzorgingsproducten voor vrouwen zijn natuurlijk al duur genoeg. Een dure bus scheergel hoeft er van jou niet ook nog bij. Je hebt ook nog geld nodig voor je eten. Maar scheren zonder gel is niet echt een aanrader. Hierdoor glijdt je mes toch wat stroever over je huid waardoor irritatie kan ontstaan. 
 
Shampoo gebruiken als scheergel 
Ja, scheergel kan best duur zijn. Wat je sowieso in huis hebt, is shampoo. Dus je gebruikt maar wat shampoo om je benen mee in te schuimen voordat je ongewenste haren verwijdert. Ja, het glijdt wel wat mooier en je ziet precies wat je al hebt geschoren en wat niet, maar van shampoo kun je een hele droge huid krijgen.  
 
Je scheermes niet goed schoonmaken na gebruik
Scheren is al geen leuk karweitje, maar je scheermes schoonmaken na het scheren is nog stommer. Na het grasmaaien heb je geen zin om de spieren uit je mesje te pulken die niet door de waterstraal zijn meegenomen. Dus je kwakt ‘m maar snel weer in je badkamerkastje. Helaas is dit niet erg bevorderlijk voor de scherpte. 


Je scheermes nat opbergen 
Oké, als je dan wel het geduld hebt gehad om je Venus schoon te maken, heb je geen zin om ook nog tijd vrij te maken om hem droog te maken. Maar dit is bijna net zo erg als je mes niet schoonmaken, want ook hiervan kan je scheermes bot worden. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! 
 
Welke scheerfouten maakte jij?