Deze dingen herkennen alle vrouwen die proberen af te vallen

Lichaam door Sabine

Afvallen is niet echt een van onze favoriete bezigheden, maar met de zomer op komst, willen we toch proberen of we dat bikinifiguurtje kunnen realiseren. Probeer jij ook wat kilo’s te lozen? Dan herken je deze dingen vast! 
 
Nee zeggen tegen een patatje mayo, nee zeggen tegen de chococladebrownie met salted caramel en ja zeggen tegen de sportschool en ja zeggen tegen caloriearme maaltijden. Iemand die probeert af te vallen, weet hier alles van. En ook de volgende situaties zijn herkenbaar!
 
Na een gezonde maaltijd heb je meteen het idee dat je buik al wat platter is. Of nou ja, minder opgezet.
 
Zodra jij een nummertje twee in het toilet hebt geloosd (en dan hebben we het echt over een flinke boodschap), ren jij weer naar de badkamer om te checken of de weegschaal al een ander getal aangeeft. 
 
Na één dag wil jij eigenlijk al resultaat zien en ben jij een beetje chaggo wanneer je ziet dat dit niet het geval is. 
 

 
Om de haverklap krijg je te horen dat je even niet zo ongezellig moet doen, maar gewoon lekker je tanden in dat gebakje moet zetten. 
 
Of je krijgt van vrienden te horen dat je júist dat ene gebakje niet moet nemen wanneer je je vorkje in een taartje wilt zetten omdat je nog helemaal geen één keer hebt gecheat in tien dagen tijd. Lekker dan. 
 
Voordat jij begon met je afvalescapades, heb je eerst uitgerekend hoeveel je kunt afvallen als je je inderdaad aan je afvalschema houdt. 
 
En twee weken later blijkt dat schema veel te streng te zijn en kom je erachter dat jij niet bij een van die weinigen hoort die in korte tijd flink wat kilo’s kan kwijtraken. 
 
Wanneer je na een maand zwoegen maar een kilo bent afgevallen, denk je verdrietig aan alle taartjes die je hebt afgeslagen maar net zo goed wel had kunnen nemen want jij bent per week maar een kwart kilo kwijtgeraakt. 
 
Maar even later besef jij wel dat dat niet de juist motivatie is. Rome is ook niet in een dag gebouwd. Dus je vermant je: 1 kilo per maand is toch wel even 12 kilo per jaar. Waar maak jij je druk om?
 
In de supermarkt vermijd jij de chips- en chocoladestellingen stellig. Jij wilt niet in de verleiding komen. 
 
Tijdens het avondeten eet jij automatisch kleinere porties. Niet omdat jij zó graag wilt afvallen, maar omdat jij je eten caloriearmer hebt klaargemaakt, waardoor jij het eigenlijk een stuk minder lekker vindt en hierdoor ook minder eet. Tsjah, zo kom je er ook wel. 
 
Je werkt je in het zweet in de sportschool, maar begint sporten hierdoor eigenlijk alleen maar stommer te vinden. 

Doordat je zo fanatiek bent in de sportschool, kun je de volgende dag niet normaal lopen omdat je de gewichten aan een of ander krachttrainingsaparaat meteen zwaarder deed dan goed voor je was. 
 


Jij begint te watertanden bij alles wat vet is. Zelfs die gebrade kip doet het water in je mond lopen terwijl jij helemaal niet zo’n kipeter bent. 
 
Wanneer je maag begint te rommelen wanneer je in bed ligt, houd je vol dat je maag moet wennen en probeer je niet toe te geven aan de zak chips die nog ergens achterin je keukenlaatje ligt. 
 
Jij probeert sterk te zijn wanneer je vriendinnen allemaal hun tanden in een lekkere sappige burger zetten en jij aan een salade zonder dressing zit. Stiekem voel je je op zo’n momentje best zielig en heb je best wel zin om dramatisch in tranen uit te barsten wanneer een vriendin van je vraagt of je misschien een hapje wilt. 

Jij hebt het idee dat je klotst van alle liters water die je naar achteren gooit. Je schijnt zo’n 2 liter water per dag te moeten drinken, maar hállo hé, 2 liter is veel!

Het menselijk lichaam komt nog altijd niet echt overeen met dat van een kameel, dus door het vele water dat jij drinkt, moet jij continu naar de wc. 

 
Met welke struggles kamp jij wanneer jij probeert af te vallen?