Zoveel procent van de vrouwen heeft last van tepelhaar

Lichaam door Sascha

Er zijn nog steeds een aantal dingen onder de vrouwen die niet uitgesproken worden. En dat terwijl een groot deel er mee te kampen heeft. Tepelhaar bij vrouwen bijvoorbeeld. Het leven van een vrouw is zo makkelijk nog niet!

 
We kunnen niet net zoals mannen flink schranzen, we hebben hormonen die all over the place zitten en we hebben veel te veel kleren waar we iedere dag weer een keuze uit moeten maken. Oh, en laten we die tepelharen niet vergeten. Wait what?! Ja, het zijn er meer die daar last van hebben dan je denkt, volgens een recent onderzoek.


Je bent niet de enige!

Er bestaan een waanzinnig aantal hormonale taboes waar maar liever niet over gesproken wordt. Eén van deze taboes is tepelhaar bij vrouwen. Welcome to the real world, want maar liefst 30 procent van de vrouwen heeft last van tepelhaar! Volgens 007b.com hebben ontzettend veel vrouwen haartjes rondom de tepel. Dit is volkomen normaal omdat daar nu eenmaal gewoon haarfollikels zitten waaruit haartjes kunnen groeien.
 
Hormonale schommelingen
Volgens Medquidance.com zijn deze haartjes slechts een gevolg van hormonale schommelingen en is het absoluut niet iets waar je je zorgen over zou moeten maken! Sommige vrouwen hebben een aantal lange haren rond de tepel. Dit kan komen door hormonale veranderingen wat betreft de puberteit, je menstruatie, een zwangerschap of een menopauze. De anticonceptiepil kan ook voor deze wilde haartjes zorgen.
 
Hoe kom je er vanaf
Heb jij er ook weleens last van en wil je ze het liefst zo snel mogelijk kwijt? Epileer ze dan niet meteen, want dit kan leiden tot een dikkere haargroei. Trimmen met een schaar wordt eerder aanbevolen. Je kunt natuurlijk ook een ontharingsmiddeltje gebruiken in de vorm van een crème of je lasert die vervelende haartjes gewoon lekker weg.
 
Heb jij ook weleens last van haartjes rondom je tepel?