Herkenbare situaties voor mensen die van knoflook houden

Eten door Sabine

Knoflook is de smaakmaker van elk gerecht, maar we weten allemaal dat knoflook nu niet bepaald je beste vriend is wanneer het op een frisse adem aankomt. Toch eten we het. En dan ontkom je gewoon niet aan de volgende situaties… 
 
Een teentje door je pastasaus of als smaakmaker voor in een zelfgemaakte dressing, knoflook kun je bijna overal wel doorheen gooien. Het liefst eten we het in elk gerecht, maar onze omgeving zal dat waarschijnlijk niet zo waarderen. Wel of niet eten? Knoflooklovers hebben het maar zwaar. Deze situaties zijn ongetwijfeld herkenbaar! 
 
The morning after een knoflookrijke maaltijd, wil je alleen nog maar je tandenpoetsen. Hoewel, eigenlijk wil je de hele dag door wel je tanden poetsen.
 
Wanneer jij een dosis knoflook hebt gegeten, word je wakker met een enorm droge mond. Jij trekt meteen een sprintje naar de kraan.

 
Wanneer je na het lessen van je knoflookdorst weer in je kamer komt, word je toch begroet door een enorme walm. Direct álle ramen open.  
 
Jij hebt altijd kauwgom in je tas, zo probeer je de schade een beetje tegen te gaan. Of in ieder geval te verbloemen. 
 
Jij geniet een stuk minder van je maaltijd wanneer er geen teentje knoflook in is verwerkt. 
 
Jij snapt niet dat er mensen zijn die geen knoflook lusten. 
 
Jij verkiest altijd een minder fijne adem boven een knoflookvrije maaltijd. (Hoewel je daar later vaak wel spijt van hebt.) 
 
Tijdens het koken twijfel je altijd over de knoflook. Het is niet de vraag óf je het erin gaat doen, maar meer hoeveel teentjes je erin kunt gooien.  
 
Knoflookpoeder is géén, wij herhalen: géén, vervanger voor de echte knoflook. Die troep willen wij niet.  
 
Je raakt in paniek wanneer je ziet dat je bijna door je knoflook heen bent. 
 
Ook ben je totaal overstuur wanneer je ziet dat je knoflook al is geschoten en er groene stengels uitgroeien. 
 
De tranen schieten je spontaan in de ogen wanneer je ziet dat je teentje niet meer goed is nadat je er een eeuw over hebt gedaan om dat ding te pellen.  
 
Mensen bieden je weleens vriendelijk doch dringend een kauwgompje aan. 
 
Maar soms snap jij de hint niet en wordt er echt in je gezicht vertelt dat je toch echt effe een kauwgompie moet nemen. Ai, gênant… 

 
Op het moment dat je knoflook eet, is het je beste vriend, maar zodra je ook maar uitgegeten bent, verandert hij in je grootste vijand. Wat een verschrikkelijke nasmaak! 
 
Het snijden van knoflook is altijd een regelrechte struggle. Je voelt er niet zoveel voor om je vinger mee te nemen, maar je wilt ook niet te grote stukken, want als je daar op kauwt! Dat is echt geen pretje. 
 
En dan hebben we het nog niet eens gehad over het velletje dat je er eerst af moet pulken. Er komt altijd knoflook onder je nagels. Die geur draag je nog dagen met je mee.
 
Het liefst voeg je knoflook toe aan gerechten waar het helemaal niet in hoort. Tsjah, jij experimenteert nu eenmaal graag in de keuken.
 
In welke situaties beland jij altijd door je enthousiaste knoflookgebruik?