De lekkerste drankjes voor snikhete zomerdagen

Eten door Vrouwen redactie

Er is niets heerlijker dan een zomerse dag waarop je lekker achterover kunt leunen met een verfrissend drankje in je hand terwijl je geniet van de zon! Hebben we gelijk of niet? Ja dat dachten wij ook. En daarom hebben we de lekkerste drankjes voor snikhete zomerdagen voor je op een rijtje gezet. En nog beter: hier kun je er prima een paar van achterover tikken, zonder dat je na drie slokken al onder de tafel ligt.

Limonade met lavendel
Op een hete dag is een lekkere verfrissing heel erg welkom. Een glas limonade bijvoorbeeld. Om het wat meer pit te geven kun je er ook een beetje lavendel aan toevoegen. Dit geeft het een spannende smaak en een heerlijke geur.

Recept:
Voor een karaf heb je een handje verse lavendel nodig, één kopje witte suiker, twee kopjes kokend water, koud water en ijs. Let’s go: bestrooi de lavendel met de suiker en schenk de kopjes kokend water erover. Laat die een half uurtje staan en haal het mengel dan door een zeef. Nog wat water, ijs en wat stokjes lavendel erbij en voilà: een bijzonder zomerdrankje om lekker in de zon van te genieten.

Vlierbloesem limonade
Het vlierbloesem seizoen is nét begonnen en dat betekent dat je aan de slag kunt met zelfgemaakte vlierbloesemsiroop. Dat is niet alleen lekker en verfrissend, maar ook knettergezond! Je kunt ze zelf plukken of gedroogd halen bij de natuurwinkel of toko.

Recept:
Naast ongeveer 25 gram gedroogde vlierbloesem heb je 200 ml water nodig en drie eetlepels suiker om een karafje te vullen. Laat de vlierbloesem ongeveer een uur in het water weken. Daarna zeef je het mengel met een theedoek in een steelpannetje. Voeg de suiker toe en zet het op middelhoog vuur. Laat het ongeveer twee minuutjes doorkoken en schenk de siroop daarna over in een glazen fles. Even laten afkoelen, aanlengen met ijskoud water en serveren met een schijfje citroen. Yummm!

Citronade
Heerlijk in de zomer om wat citroenen aan je water toe te voegen, maar om er een zoeter feestje van te maken kun je ook citroenlimonade maken.

Recept:
Je hebt voor een grote fles siroop 15 citroenen nodig, 250 ml water, 300 gram fijne suiker en ijs. Schil de citroenen en snijd ze in stukjes. Doe ze daarna in een kom en schenk er kokend water overheen. Druk met citroenen goed uit zodat al het sap vrijkomt. Giet het mengsel daarna door een zeef en laat het afkoelen. Leng het aan met ijskoud water en serveer in een mason jar voor een extra Instagrammable drankje!

Fruitwijn
Wist je dat het merk Canei nu ook frisse Frizini wijnen heeft? In het assortiment zitten verschillende fruitige smaakjes zoals Forest Fruit, Mango, Peach, Pear en Strawberry. Dit sparkly drankje maak je nóg lekkerder en feestelijker met wat ijs en vers rood fruit! Heerlijk om in de zon van te genieten en je kunt er zo een aantal achter elkaar wegtikken, want er zit helemaal niet veel alcohol in. Kom maar door! Hierboven hebben we het verse fruit in de mix gegooid met Canei Frizini Forest Fruit.


Cocktail
Cocktails en zonnige parken zijn de best combination in life! Maar zie jij jezelf al prutsen met cocktails terwijl je ongemakkelijk op een kleedje zonnestralen vangt? Wij nemen graag onze vrienden Monsecco, Bellini, Rossini en Spritzer mee in de picknickmand. Dat scheelt een hoop gedoe, ze zijn heerlijk en dat cocktailwaardige uiterlijk krijgen ze vanzelf in een mooi glas met wat vers fruit. Dat is wel wat anders dan de Canei die je als 16-jarige dronk. Canei is een hele transformatie ondergaan. Het is volwassener, spannender, sprankelender én je hebt niet zo'n zwaar hoofd de volgende dag. Heel chill!

WIN
En als je dan toch een fles (of twee) Canei in huis gehaald hebt, check dan ook even het halslabel aan de flessen Canei Cocktail of Frizini. Daar vind je namelijk een actiecode waarmee je nu -as we speak- helemaal GRATIS een leuke canvas shopper met een sparkling quote kunt bestellen. Het enige dat je hoeft te doen is nu naar canei.com/summersparkles gaan, je gegevens invullen en je kassabon uploaden. De shopper valt dan binnen drie weken bij jou op de mat!.

Bron, bron, bron