Supersimpel taartje met een twist: avocado-limoen cheesecake

Eten door Christel

We houden van avocado’s en met limoen erdoor kun je ook heerlijke guacamole in elkaar flansen. Maar wist je dat deze combi ook superlekker is in een cheesecake? Ja, het klinkt een beetje raar, maar het is het proberen waard! 
 
In een cheesecake kunnen we allemaal fruit verwerken, maar vaak denken we er niet aan om er eens een avocadootje doorheen te prakken. Comfort Snacks daarentegen kwam wel met deze smaakcombinatie en dat resulteerde in deze heerlijke cheesecake. 


 
Wat heb je nodig? 
– 100 gram roomkaas
– 80 gram crème fraîche
– 100 ml slagroom
– 100 ml kwark
– 1 grote avocado
– 120 gram suiker
– Rasp van 1 limoen
– Sap van 2 limoenen
– Sap van 1 citroen
– Twee theelepels vanille agar agar
– 80 gram Mariabiscuits
– 40 gram gesmolten roomboter
 
Dit moet je doen 
  1. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine en voeg daar de gesmolten boter aan toe. Bekleed een springvorm met bakpapier en verdeel het koekjesmengsel gelijkmatig over het bakpapier.
  2. Doe de slagroom samen met de agar agar in een pannetje en laat dit op een laag vuur staan voor ongeveer 5 minuten of tot de slagroom dik is geworden.
  3. Verwijder de schil en pit van de avocado en doe deze samen met de roomkaas in de blender. Wanneer dit een egaal mengsel is, voeg je de slagroom, kwark, suiker, crème fraîche en limoenrasp en citroen/limoensap toe. Blend dit net zo lang tot het een geheel is.
  4. Schenk het beslag in de springvorm en laat deze voor minstens anderhalf uur in de koelkast staan voordat je ‘m opeet.

Eet smakelijk!