Beauty / Lichaam
Lichaam

Waarom ongesteld zijn in de zomer nóg rotter is

We staan nooit te springen om weer ongesteld te worden. Wanneer we zien dat het einde van onze pilstrip nadert en het buiten warmer dan 25 graden is, zijn we helemaal chagrijnig. Ongesteld worden in de zomer is namelijk nog stommer.  
 
Tijdens de zomer vinden we het heerlijk om te genieten van het mooie weer, maar wanneer je maandelijkse feestje weer om te hoek komt kijken, zijn terrasjes pakken en zonnen op het strand meteen een stuk minder leuk. Ongesteld zijn is stom. Maar vooral tijdens de zonnige zomermaanden is het helemaal rot.  
 
Down there is de boel gevoeliger
Ja, tijdens elke ongesteldheid is dat zo. Maar de boel mooi scheren om in bikini te kunnen, is dan nóg even wat minder fijn. De boel voelt al zo lekker zwaar en dan moet je er ook nog eens met je scheermes bij langs.  


 
Opgeblazen buik
Jezelf in bikini vertonen op het strand is vaak al iets waar je je even overheen moet zetten, maar wanneer je buik wat opgezwollen is door je menstruatie, voel je je net wat minder zeker. Je buik doet tijdens je ongesteldheid helaas niet wat jij wilt. Jezelf olifant noemen is misschien ook wel een tikkeltje dramatisch, maar je hebt wel het gevoel dat je drie maanden zwanger bent. 
 
Broeikas in je onderbroek
Dames die niet houden van tampons, zullen deze helemaal herkennen. In de zomer moet er toch een maandverbandje in die onderbroek van je en dat resulteert in een luiergevoel. En die laat niet echt een zuchtje wind door, waardoor je het idee hebt dat je met een soort broeikas in je onderbroek rondloopt. 
 
Zwemmen wordt minder spontaan 
Je moet altijd maar een tampon in hebben wanneer je wilt zwemmen. En daarnaast ook nog eens vurig hopen dat het touwtje van je tampon niet uit je broekje piept. Voor ladies die echt niet aan tampons willen beginnen, is zwemmen helemaal lastig. Jij mijdt water maar gewoon. Jij sluit je wel lekker op in je kamer.  
 
Je temperatuur is wat hoger 
De temperatuur buiten piekt al en alsof het niet al warm genoeg is, is jouw eigen temperatuur ook wat hoger. Leuk extraatje van Moeder Natuur. Je temperatuur is misschien maar 0.5 graden hoger, maar wanneer het buiten 30 graden is, kun je die halve graat echt niet gebruiken. 
 
Je bikinifiguur wordt dusdanig aangetast
De hormonen vliegen in het rond en dat resulteert in eetbuien. Alles wat los en vast zit wordt naar binnen geduwd. Je haalt je neus niet op voor een saucijzenbroodje en jij zegt ook zeker geen nee tegen die zak winegums. Dáág bikinifiguur. 


Je chocolade smelt  
Over eten gesproken, wanneer je hormonenhuishouding in de war is, wil je ook wel graag grijpen naar verscheidene reepjes chocolade. Helaas werkt het weer dan weer niet mee. Ben je er eindelijk aan toe om je tanden in die koetjesreep te zetten, heeft de zon je reepje al verminkt waardoor de chocolade langs je vingers stroomt. Géweldig. 
 
Witte broeken zijn een dingetje 
In de winter zal niemand jou ooit zien in een witte broek. Witte broeken zijn echt iets voor in de zomer. Dus in de zomermaanden wil je niets liever dan die witte broek rocken. Maar in verband met doorlekgevaar durf je het toch niet aan. 

Waarom vind jij ongesteld zijn in de zomer nog stommer dan normaal?