Deze dingen gebeuren met je als je een tijdje geen seks hebt

Intiem door Ze.nl

Het seksleven van veel singles is door de corona-crisis aan banden gelegd. Geen hook-ups via Tinder, geen avontuurtjes met iemand na het uitgaan en ook het serieuze daten is op een laag pitje door de corona-maatregelen. Wat heeft die seksloze periode eigenlijk voor effect op een mens?

Lees ook: Single in quarantaine: zo kom je aan je trekken

Zin krijgen wordt steeds moeilijker

Kun je je nog herinneren hoe graag jij lover wilde bespringen toen jullie net samen waren? Dat kwam allemaal door de hormonen die door je lichaam gierden. Maar helaas gebeurt het tegenovergestelde wanneer je een tijdje niet in de lampen hangt. Je zin in seks daalt naarmate je minder seks hebt. Wij vrouwen hebben het dan nog niet eens het ergst, mannen kunnen namelijk zelfs erectieproblemen krijgen! Geen (zin in) seks hebben is helemaal geen schande natuurlijk. Misschien vind jij het wel even zalig om geen polonaise aan je lijf te hebben. 

 

Je dromen veranderen

In je onderbewustzijn is erg veel gaande. Wanneer je een tijdje geen seks hebt gehad, kan het dat je vaker zal dromen over seks. Sommige mensen kunnen zelfs orgasmes krijgen in hun slaap! Natuurlijk heb je geen andere persoon nodig om aan de trekken te komen. Check gewoon deze 5 tips voor waanzinnige soloseks.

via GIPHY

Je bent vatbaarder voor griepjes

Met onthouding missen we wat lichaamsbeweging, maar door geen seks te hebben, lopen we wel meer mis dan alleen wat extra beweging. Je immuunsysteem wordt namelijk ook zwakker wanneer je geen stoeipartner hebt voor in de slaapkamer. 

Je ervaart minder/meer stress

Er komen een hoop goede hormonen zoals endorfine vrij wanneer jij seks hebt. Zodra je geen seks meer hebt, kun je heel wat van die hormonen mislopen. Je kunt het natuurlijk compenseren door te sporten, tijdens beweging komt het gelukshormoon ook vrij. Maar wanneer je dit niet doet, kan het dat je je wat meer depri voelt dan normaal en eerder stress ervaart. Aan de andere kant kunnen relaties en daten ook juist meer stress opleveren. De onzekerheid van het daten, het gebrek aan intimiteit of de verschillende verwachtingen die je hebt. Het heeft op iedereen een andere uitwerking.

via GIPHY

 

Lees ook: Hoe zit het met de 1,5 meter regel als je een latrelatie hebt?