Is seks met een besneden piemel slechter?

Intiem door Sabine
In Nederland zie je ze niet heel vaak voorbij komen, maar als je weleens een avontuurtje hebt meegemaakt in het buitenland, ben je misschien weleens een besneden piemel tegengekomen. Maar is dat nu beter voor je seksleven of niet? 
 
De meeste Nederlandse piemels zijn niet besneden, maar sommigen daarentegen zijn wel van hun jasje beroofd. En ook wanneer je in een ander land komt en daar een leuke man scoort, is de kans groot dat hij besneden is. Maar maakt dat uit voor de seks? 
 
Dit hebben we het liefst  
Er zijn verschillende redenen waarom een man besneden wordt. Het kan zijn omdat hij last heeft van phimosis (dan zit z’n huid rondom zijn piel te strak), vanwege religie of om hygiënische redenen. Sommige mannen die nooit besneden zijn, moeten er niet aan denken dat er een klein mesje langs hun piemel gaat. Volgens psychologen gaat de voorkeur van vrouwen uit naar een besneden lid omdat ze dat fijner vinden tijdens blowjobs en de seks zelf. Mannen daarentegen hadden liever een piemel die helemaal in tact was.
 
Mannen gaan er namelijk vanuit dat seks beter is wanneer ze extra bepakt zijn. Onderzoekers aan American Urological Association besloten eens te kijken naar hoe gevoelig besneden en onbesneden piemels zijn. Ze testten vier verschillende gebieden van de piemel (ja, een penis bestaat uit vier delen). Bij mannen tussen de 18 en 37 jaar werd gekeken naar gevoeligheid in hun eikel, de middellijn schacht, de basis van de schacht en de voorhuid (indien die aanwezig was). Ze kwamen erachter dat de voorhuid inderdaad wat gevoeliger was bij mannen die niet besneden waren, maar over het algemeen waren alle andere gebieden even gevoelig. Volgens de onderzoekers was er dus amper een verschil. 
 
Andere onderzoeken
Maar dat was niet het eerste onderzoek dat naar dit onderwerp gedaan werd. Zo kwam een ander onderzoek van National Institutes of Health tot de bevinding dat het voor mannen met een besneden piemel langer duurde om klaar te komen. 20 procent van de mannen gaf zelfs aan dat hun seksleven erop achteruit was gegaan! Ai! We zijn een keer blij dat we vrouwen zijn…

Denk jij dat een besneden penis veel verschil maakt?