De mooiste jongeheer ziet er zo uit

Liefde door Mariëlle
Komt er nu dan eindelijk een einde aan de discussie over wat nou wel of niet de perfecte piemel is. Er is namelijk officieel onderzoek naar gedaan. Dit onderzoek werd beoordeeld op de meest betrouwbare mening: die van vrouwen.

De penislengte wordt zo overschat. Mannen kunnen pronken wat ze willen en met meetlatten zwaaien tot ze een ons wegen, hoe lang je komkommer ook is, vrouwen vinden de lengte niet zo belangrijk. Het hele uiterlijk is een stuk belangrijker. 105 vrouwen kregen de kans om hun ongezouten mening te geven over verschillende piemelsoorten tijdens een onderzoek van The Journal Of Sexual Medicine. Welke piemel is de mooiste? Ze kregen een aantal voorbeelden voorgeschoteld en beoordeelden de piemels aan de hand van verschillende eigenschappen.


The Journal of Sexual Medicine helpt alle speculaties over wel/niet/wel/niet de perfecte piemel de wereld uit. Zij hebben onderzocht wat vrouwen mooi vinden aan piemels – voor zover het woord ‘mooi’ hier van toepassing is... Aan dit onderzoeken namen 105 vrouwen deel die bestonden uit drie verschillende leeftijdscategorieën: 16 tot 20, 25 tot 30 en 40 tot 45. Door de verschillende leeftijdscategorieën kon de impact van leeftijd op het oordeel worden bepaald. De vrouwen gaven aan welke van de acht richtlijnen ze het belangrijkste vonden in volgorde van belangrijkheid. De piemelkenmerken waar de piemels mee door de vleeskeuring gingen waren lengte, omtrek, het voorkomen van de balzak, hoe het schaamhaar erbij hing, de penishuid (lekker woord), de vorm van de eikel en de positie, de vorm van de urinebuis en het algemene cosmetische uiterlijk (zoals het in het onderzoek zo mooi verwoord wordt). De laatst genoemde is het allerbelangrijkste voor vrouwen. Jammer voor de plasbuis, want die kwam helemaal op de laatste plaats. Het is dus helemaal niet zo belangrijk hoe dat ding erbij zit. Uit het onderzoek bleek dat vrouwen lengte een stuk minder belangrijk vinden dan altijd wordt gedacht. Wat wel belangrijk is, is de omtrek.

Niet alleen de piemeleigenschappen werden beoordeeld. Ook was er een letterlijke vleeskeuring waarin het gereedschap foto’s van gereedschapsetjes werden beoordeeld. Verschillende soorten piemels werden onder de loep genomen. Zo vergeleken de deelnemers van het onderzoek ook nog eens 10 foto’s van besneden penissen met 10 foto’s van penissen die chirurgisch waren behandeld voor hypospadie (de uitmonding van de urinebuis). Ze beoordeelden hoe ‘normaal’ ze de penissen vonden terwijl ze niet wisten welk soort penissen op welke foto’s te zien waren. De penissen die een chirurgische ingreep hebben doorstaan werden meer als ‘normaal’ ervaren.

Omdat het onderzoek slechts onder 105 vrouwen is uitgevoerd geeft het louter een globale indruk. De conclusies mogen ook zeker niet universeel genoemd worden. Hoe dan ook, leerzaam is het wel.

Zelf doen we ook een duit in het zakje: wij vinden het vooral heel belangrijk dat het ding presteert.