Aha! Daarom heb je dus tepelhaar en zo kom je er vanaf!

Lichaam door Lisa_V

Vergeleken met mannen hebben wij vrouwen het soms best zwaar. We worden ongesteld, hebben te veel kledingopties, we hebben last van hormonen en we hebben haar op plekken waar we het liever niet zien. Tepelhaar, bijvoorbeeld. 

Anno 2016 zijn er nog steeds wat taboes rondom het vrouwelijk lichaam. Schrok jij ook, toen je een paar verdwaalde haren ontdekte rondom je tepels? Wij in ieder geval wel! Maar dat is echt nergens voor nodig. Tepelharen zijn gewoon heel normaal. Uit onderzoek blijkt namelijk dat ruim 30% van de vrouwen last heeft van tepelhaar. Dit is dus bijna 1 op de 3 vrouwen. 
 


Gierende hormonen
Volgens Medguidance.com bepalen hormonale invloeden zoals de puberteit, menstruatie, zwangerschap of de overgang of, en hoeveel last je hebt van haargroei. Ook kan het gebruik van de anticonceptiepil ervoor zorgen dat je meer last hebt van haartjes op plekken waar je ze liever niet wilt hebben. 
 
Zo kom je ervan af!
Fioew, die paar wilde haartjes op je tepel zijn dus echt volkomen natuurlijk. Maar echt heel charmant is dat dat vachtje natuurlijk niet! Gelukkig kun je met een paar simpele trucjes je tepelhaar makkelijk verwijderen. Alhoewel je misschien geneigd bent om de haartjes met een pincet weg te halen, is dit zeker niet aan te raden. De haartjes komen dan helaas alleen maar dikker terug. Ook moet je oppassen met scheren, de huid rondom je tepel is erg dun en grote kans dat je jezelf snijdt. Je hebt natuurlijk ook geen zin in een bloedbad... Maar wat kun je dan wel doen? Je kunt ze beter kort afknippen met een schaartje. Of gebruik ontharingscrème. Wil je echt voor altijd van je tepelhaar af dan kan je ze permanent laten verwijderen met lasertherapie. Maar of dat nou zo goed is voor je is de vraag... En anders lekker laten staan dan maar! 
 
Heb jij last van tepelhaar en wat doe je er aan?