Lifestyle / Reizen
Reizen

Waarom je eerst moet reizen voordat je gaat settelen


Huisje, boompje, beestje: voor de een iets waar ze al haar hele leven naartoe werkt en voor de ander een leuk extraatje in het leven. Hoe je het ook ziet, het is beter als je eerst gaat reizen voordat je samen een stulpje betrekt. 

Samenwonen, het kan je leven er een stuk leuker op maken. Elke avond thuiskomen terwijl er iemand op je wacht en je hebt ook nog eens altijd iemand om in bed tegenaan te spoonen. Allemaal leuk en aardig dat settelen, maar vergeet vooral niet eerst de wereld te ontdekken voordat je the next step zet. Lees hier zeven redenen waarom je eerst moet reizen voor je gaat settelen.


Bron
 
Zelfvertrouwen
Reizen maakt je zelfstandig, zeker als je het alleen doet. Het klinkt een beetje gek om in je eentje in een restaurantje te dineren of door een oude stad te lopen, maar wanneer je het vaker doet wen je eraan. Alleen of met vriendinnen op reis gaan leert je om op jezelf durven vertrouwen. En in een fijne relatie is niets zo belangrijk dan zelfvertrouwen. 
 
Rekening houden
Wanneer je eenmaal samenwoont ga je waarschijnlijk niet meer alleen op reis. Tenzij je een travelblogger bent of gewoon een hele open relatie hebt zal je niet meer zomaar het vliegtuig pakken naar bestemming onbekend. Je hebt dan immers iemand om rekening mee te houden. Over het algemeen is het niet zo geaccepteerd om zonder je lief vakantie te houden als je samenwoont.
 
Vakantieliefde
Over liefdes gesproken: een vakantieliefde is iets wat iedere chick eigenlijk minstens één keer in haar leven moet meemaken. Samen een fles wijn leegdrinken bij zonsondergang en uren in elkaars armen op het strand liggen vozen. Een week lang ongeremde seks met de wetenschap dat je in Nederland gewoon weer je eigen leventje oppakt. Nee, dat soort situaties maak je als het goed is niet meer mee als je een serieuze relatie hebt…
 
Nieuwe vriendschappen
Reizen geeft je de mogelijkheid om veel mensen te ontmoeten. Terwijl je een leuke stad ontdekt of toffe feestjes bezoekt op je favoriete bestemming maak je vaak vrienden voor het leven. En als je vrienden over de hele wereld hebt is dat helemaal mooi meegenomen. Als je samen met je boyfriend reist focus je je toch voornamelijk op elkaar en dat kan het maken van vrienden een beetje in de weg staan.
 
Doen wat jij wil
Wanneer je nog niet gesetteld bent met de liefde van je leven geeft reizen je de mogelijkheid om elk plekje te bezoeken die je zelf wil. Als je zin hebt om met je backpack door Azië te trekken dan doe je dat, maar als je liever urenlang op een eiland ligt te bakken kan dat ook. Als single meid liggen de mogelijkheden aan je voeten en je hoeft met niemand rekening te houden. Ideaal, want zo doe je ervaringen op die je nooit meer zult vergeten. Als je op reis gaat met je boyfriend moet je toch rekening houden met zijn reiswensen, dat is wel zo aardig.

Vind jij dat je eerst moet reizen voor je gaat settelen?