Hier kun je gerust heen als vrouwelijke solo reiziger

Reizen door Redactie Ze.nl

Ben je toe aan een reisje met alleen jezelf? Dan is het de hoogste tijd om een leuk tripje te boeken. Maar waar moet je naartoe  gaan als je wat leuks wilt zien, maar tegelijkertijd natuurlijk wel heelhuids thuis wilt komen?
 
Een beetje avontuur kan zeker geen kwaad, maar een beetje zekerheid ook niet. Hier wat fijne bestemmingen waar je een geweldige tijd gaat hebben én waar je met een gerust hart ’s avonds in het openbaar vervoer kunt stappen. 
 
1. Verona
We love Italy! Je bent vast al eens in Italie geweest, maar heb je toen ook een bezoekje gebracht aan Verona? Deze stad vol met mooie bloemen is zeker de moeite waard. Naast genoeg shop opties, is er hét balkon van Julia (je weet wel, van Romeo & Julia) te vinden. Bezoek ook zeker ook even Piazza delle Erbe: de openluchtmarkt in de stad.
 
 
 
2. Vancouver
Zin om buiten Europa te gaan, maar wel naar een plek waar ze Engels spreken? Dan is Vancouver zeker wat voor jou! Ondanks dat het een grote stad is, is er een hoop rust te vinden in een van de grote stadsparken. De inwoners van de stad zijn ontzettend vriendelijk en ook foodies zijn hier sowieso op hun plek! Bij Granville Island Public Market kun je lokale producten van het seizoen vinden, liefhebbers van bier moeten een bezoekje brengen aan Granville Island Brewing en tijdens de zomermarkten in de avond bij Richmond is er heerlijk Aziatisch eten te scoren. 
 
3. Santiago
Wil je nog een tikkie verder? Ga dan naar Santiago in Chili! Deze stad wordt ook wel omschreven als één van de veiligste en grootste van Zuid-Amerika. In de levendige stad is veel te doen en veel attracties zijn op loopafstand van elkaar. In het centrum zijn talloze muziekgebouwen, kerken en musea (zoals het Museo Nacional Bellas Artes) te vinden. Iets verder weg, ga bij voorkeur met de metro, ligt het Cerro San Cristóbal wat het grootste park van de stad is. Ga zeker ook naar Terraza Bellavista waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad en de bergen eromheen.
 
Meer over veilige bestemmingen lezen? Kijk dan voor de overige op ons zusje Fashionscene