Beauty / Lichaam
Lichaam

Hekel aan sporten? Dan ben je gewoon intelligent!


Je sporttas heb je al een week geleden netjes ingepakt, maar om daadwerkelijk naar de sportschool te vertrekken is een ongelooflijk grote opgave. Je hebt daar gewoon helemaal geen zin in. Gelukkig heb je nu een heel goed excuus! 
 
Je snapt niet waarom fitgirls hun vrije minuutjes zo graag in de sportschool doorbrengen. Ja, een prachtig figuur kan de motivatie zijn, maar verder? De ‘leuke’ (lees: minder vervelende) apparaten zijn altijd bezet en bovendien stinkt het naar zweet. Niets voor jou! Kijk jij ook zo tegen de sportschool op? Dan hebben we goed nieuws voor je. Dat komt waarschijnlijk gewoon omdat je intelligent bent. 


Denkers en niet-denkers
Dat jij jouw sportschoolabonnement links laat liggen is helemaal niet meer iets om je voor te schamen. De kans is dan misschien niet aanwezig dat jij je spieren oppompt, maar wel dat jij een goede bovenkamer hebt. Uit een onderzoek van de Florida Gulf Coast University is gebleken dat mensen die veel nadenken, minder beweging krijgen dan mensen die minder nadenken.
 
De onderzoekers voelden 60 studenten aan de tand. Hierin konden ze onderscheiden of mensen ‘denkers’ of ‘niet-denkers’ waren. Vervolgens kregen beide groepen een apparaat om hun arm dat bijhield hoe actief ze waren. 

Uit de meting bleek dat de ‘denkers’ veel minder actief waren dan de ‘niet-denkers’. Hoe dat komt? De onderzoekers stellen dat mensen die minder denken zich sneller vervelen en daarom tijdverdrijf zoeken in sport. De denkers daarentegen raken volgens de onderzoeken vaak in hun eigen gedachten verzonken waardoor ze niet snel afleiding zullen zoeken in sport. Het verschil was vooral door de weeks merkbaar. In het weekend bewogen beide mensen evenveel. 

Hoe vaak per week bezoek jij de sportschool?