Lifestyle / Eten
Eten

Smeren en proberen: een gezonde versie van Nutella

Als de pot bijna leeg is en er echt geen likje meer over is om op je boterham te smeren, pak jij wel een lepel om de laatste restjes eruit te schrapen. Dit is de enige guilty pleasure waar jij geen nee tegen zegt tijdens je dieet. 

Want een klein beetje Nutella op onze gezonde speltboterham kan toch geen kwaad? Er zitten nota bene hazelnoten in dit goddelijke goedje! Heel per ongeluk (kuch) negeren we het etiketje op de achterkant van de pot waar de calorieën per sneetje staan beschreven. En daar slaan de vrouwen die op hun lijn letten de plank mis! Het is inmiddels geen geheim meer dat Nutella meer (1/3e) uit suiker bestaat, dan de ingrediënten die in de reclamespotjes worden benadrukt. Daarnaast bevat onze favoriete pasta geen echte melk, maar chemische poeder. Voeg hier nog een beetje palmolie, cacaopoeder en een klein handje hazelnoten aan toe en je hebt een potje genot. Tja, nu denk je wel eventjes na voor je jouw lepeltje in deze suikerbom stouwt! 
 

 
 
Maar niet getreurd, er bestaat namelijk een recept die goed te pas komt in jouw gezonde levensstijl! Een nog groter pluspunt is dat je zelfgemaakte healthy Nutella in een handomdraai is gemaakt. 
 
De benodigdheden voor één pot geluk: 
- 175 gram hazelnoten
- 20 gram rauwe cacaopoeder
- 60 ml kokosolie
- 60 ml plantaardige/ magere/ soja melk 
- 2 el honing  
 
De stappen naar een stukje hemel: 
 
… Maal de hazelnoten fijn in de keukenmachine
 
… Voeg de kokosolie en cacao toe aan de fijngemalen hazelnoten
 
… Vervolgens schenk je de melk door het goedje
 
… Dan blijven roeren tot het lijkt op chocoladepasta
 
… Bewaar je homemade Nutella in een leuk potje (en schrijf je naam erop!) 

 
 

Gelukkig hoef je geen keukenprinses te zijn om dit voor elkaar te krijgen! Nu snel naar de winkel en smullen maar!