Deze dingen doet iedere zwangere vrouw

Mama door Sascha

Zwangere vrouwen hebben niet alleen een hele dikke buik gemeen, er zijn nog heel wat andere dingen die ze delen of op dezelfde manier doen. Lekker die knoop open bijvoorbeeld of je gierende hormonen de schuld geven van je ochtendhumeur.

 
Je springt natuurlijk een gat in de lucht zodra blijkt dat er een baby op komst is. Wel moet je natuurlijk even die helse negen maanden doorkomen. En dat is brullen geblazen, want zwangere vrouwen hebben een aantal typische maar vooral hilarische gewoontes waaraan zij zich allemaal schuldig maken. Busted!

 
Knoop open
Heel begrijpelijk om lekker de hele dag die knoop open te gooien, en zo ongeveer iedere zwangere vrouw doet het. Het is oké want het is heerlijk!
 
Geen alcohol
Iedere zwangere vrouw maakt zich de eerste drie maanden druk om de reacties van anderen wanneer je geen alcohol meer drinkt. En je hield nog wel zo van een wijntje! Hier klopt iets niet…
 
Je buik vergelijken
Tja, vrouwen zijn sowieso al hartstikke goed in zichzelf vergelijken met andere vrouwen, laat staan als ze zwanger zijn. Even je zwangere buik met die van Carice van Houten vergelijken hoor!
 
Het zijn de hormonen
Iedere keer als jij last hebt van een vreselijke grumpy bui, geef je lekker de schuld aan je gierende hormonen. Ook al is dat natuurlijk heus niet altijd het geval.
 
Zeuren over wat je niet mag
Nog zoiets waar veel zwangere dames zich schuldig aan maken: lekker zeuren over alles wat je wel niet mag eten en drinken en dat de hele dag door duidelijk maken.
 
De tepels
Wedden dat iedere vrouw heel stiekem weleens in haar tepel heeft geknepen om te kijken of er al melk uit zal spuiten? Ha! Betrapt!

 

 


Je eet voor twee, dus het mag
Iets wat iedere zwangere vrouw weleens gedaan heeft: lekker naar de McDonald’s om vervolgens het allergrootste menu te bestellen, helemaal voor jou alleen. Je eet immers voor twee, toch?
 
Scheren? Ho maar
Na de vijfde maand zwangerschap ben je natuurlijk ook wel een keertje klaar met dat dag in dag uit scheren. Je vent doet het er maar even mee hoor!
 
Openbaar vervoer
Nog iets wat heus iedere zwangere vrouw stiekem weleens gedaan heeft: een volle bus instappen, doen alsof je het ontzettend zwaar hebt met je dikke buik en daardoor een plekje krijgen. Yes!
 
Het internet afstruinen
Nog zoiets: het internet afstruinen naar tips en tricks voor tijdens de bevalling, om jezelf vervolgens super bang te maken met allemaal gruwel verhalen. Niet doen!
 
Dingen laten vallen
Niet meer bang hoeven zijn dat je iets laat vallen, anderen rapen het namelijk toch wel voor je op zodra ze jouw dikke buik zien. Handig! Mag best heel af en toe misbruik van gemaakt worden.
 
Welke typische dingen doet een zwangere vrouw nog meer?