Dit herken je als je er niet van houdt om je eten te delen

Eten door Fadak

Ze zeggen sharing is caring, toch? Bepaalde dingen vinden we helemaal niet erg om te delen. Maar als het aankomt op eten, dan zijn er zat mensen die dat liever toch niet doen. En we moeten zeggen dat we het ergens wel begrijpen. 
 
Er zijn twee soorten mensen op deze aardbol. Mensen die ervan houden om hun eten te delen en mensen die er totaal niet van houden. ‘Zullen we samen één pizza delen?’ zou iemand die niet van delen houdt, never nooit niet zeggen. En zo zijn er dus nog een aantal struggles waar je mee dealt als je er niet van houdt. Wij hebben ze voor je op een rij gezet; 
 

 
… Wanneer iemand je eten wilt aanraken, heb je het snelste reactievermogen. Je weet binnen no-time je eten te beschermen. 
 
… Tapas eten? Dat is voor jou een ware hel. Jij vindt het helemaal niks dat je heel de avond rekening moet houden met hoeveel hapjes je mag eten. Maar gelukkig weten jouw vrienden heel goed, dat ze jou niet mee moeten nemen naar een tapasbar, want dat zal niet goed eindigen. 
 
… ‘Mag ik dat proeven?’ bij deze zin wordt het bloed onder je nagels vandaan gehaald. Bord onder jouw neus is van jou en van jou alleen. Afblijven dus! 
 
… Jouw eten labelen met je naam erop is een must. Vooral als je met een stel uitgehongerde huisgenoten samenwoont. O wee, als iemand het waagt om een koekje van je te stelen of een zak chips. 
 
… Mensen in je omgeving noemen je gierig en hier heb jij meer dan vrede mee. Jij weet van jezelf dat je nooit zal veranderd en het wordt eens tijd dat ze dat zullen accepteren. 
 

 
… Het moment dat je ziet dat iemand iets van je bord afpakt, stroomt het bloed door je lichaam. Maar je weet dat je beter niks kunt zeggen, omdat jij anders de slechterik bent *adem in, adem uit*. 
 
… Als je ergens met iemand heen gaat en die persoon in eerste instantie niks wil eten, maar vervolgens jouw bord leeg eet. Elke keer dat dit gebeurt, sta je weer versteld. 
 
Wat is jou ergste ergernis als je je eten moet delen?