Vrouwen de drijvende kracht achter de Nederlandse economie

De maatschappij door Redactie Ze.nl
 
Heb jij het al gemerkt? Het gaat weer beter met de Nederlandse economie! Dat betekent dat mensen weer meer te besteden hebben en – nog belangrijker – dit ook daadwerkelijk doen. De salarissen gaan weer omhoog, meer mensen vinden een baan en het is weer gezellig druk in de winkelstraten. Goed nieuws dus, want wij zijn dol op shoppen! 
 
Financiële ongelijkheid bestaat nog steeds
Het is dus misschien wel aan ons vrouwen te danken dat het nu weer goed gaat met de economie. Wij houden de zaken immers wel draaiende met onze voorliefde voor mooie kleding, make-up en al die leuke hebbedingetjes voor in huis. 
 
Het is dan ook eigenlijk vreemd, dat anno 2016 vrouwen nog altijd minder verdienen dan mannen. Niet echt meer van deze tijd, want ook wij werken hard voor onze centen. Heb je een relatie, dan is de kans bovendien groot dat jouw salaris vooral gebruikt wordt voor de aanschaf van luxe producten en leuke extraatjes. Mannen zien zichzelf blijkbaar nog altijd graag als de kostwinnaar, maar het zijn meestal wel de vrouwen die ervoor zorgen dat het geld aan de juiste zaken wordt uitgegeven. De online weg wordt hierbij steeds populairder.
 
 
Populairder dan ooit: online shoppen
Uit cijfers van de Thuiswinkel Markt Monitor blijkt namelijk, dat in het eerste kwartaal van 2016 € 4,89 miljard is uitgegeven in webshops. Dit bedrag werd uitgegeven in 40,82 miljoen online shoppingtrips en dit zorgt voor een groei van 13% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2015.
 
Uit het onderzoek blijkt bovendien, dat vooral de online bestedingen aan food en nearfood-artikelen (+57%) en schoenen en accessoires (+47%) explosief zijn gestegen. En we weten natuurlijk allemaal wie er hoofdzakelijk verantwoordelijk zijn voor de groei van die laatste categorie…
 
Hoe sta jij ervoor op financieel gebied?
Het gaat dus goed met de Nederlandse economie én met de financiële situatie van de Nederlander. Of lijkt dat laatste alleen maar zo? Uit een recent onderzoek van kredietverlener Freo blijkt namelijk dat niet iedereen volledig op de hoogte is van hun eigen financiële situatie. 
 
Het onderzoek bracht namelijk aan het licht dat het niet voor iedereen duidelijk is wat er precies onder een lening wordt verstaan. Op een eerste vraag gaf 36% van de deelnemers namelijk aan geen lening te hebben, maar toen werd gevraagd of ze wel een hypotheek hebben, wel eens rood staan of iets kopen op afbetaling, bleek 70% tóch een lening te hebben. De kans is dan ook groot, dat ook jij hier nog niet eerder bij hebt stilgestaan! 
 
 
De economie heeft ons nodig
Ondanks dat niet iedereen op de hoogte blijkt te zijn van de eigen financiële situatie, is er nog genoeg nieuws om wel echt blij van te worden. Dat de economie aantrekt is natuurlijk één ding, maar ook het feit dat steeds meer vrouwen als gevolg hiervan een baan vinden en gaan werken is erg belangrijk. 
 
Tel maar na: meer vrouwen die werken, zijn meer vrouwen die geld verdien. Meer vrouwen die geld verdienen, zijn meer vrouwen die dit vervolgens weer uitgeven. Goed voor de economie, dus komen er meer banen en vinden er nóg meer vrouwen een baan. Op die manier zijn wij vrouwen dus eigenlijk de drijvende kracht achter de Nederlandse economie!
 
Heb jij voortaan in ieder geval een goed antwoord wanneer je vriend weer eens klaagt over je uitgavenpatroon…