Ze's Sekswoordenboek: Gangbang

Intiem door Maya Luz

Seks kun je hebben met één persoon, maar ook met meerdere. Dit noemen we dan een trio als je het met twee mensen tegelijk doet, een kwartet als er vier mensen betrokken zijn en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Zo is er ook een gangbang, dit is wat dat inhoudt.

Lees ook: Ze's sekswoordenboek: Edgen

Wat is een gangbang?

Een gangbang is wanneer je seks hebt met meerdere mensen tegelijk, of met meerdere mensen na elkaar. Een gangbang kan uit best veel mensen bestaan, hier zit eigenlijk geen limiet aan. Je kan in zo'n situatie met een klein clubje samenkomen, of juist met een hele grote groep. Gangbangs komen voor in seksclubs, maar ze worden ook weleens bij mensen thuis georganiseerd. Hoe de groepsseks precies in zijn werking gaat, hangt af van de geaardheid van de mensen die deelnemen. Zo kun je bijvoorbeeld een heteroseksuele gangbang hebben waarbij er meerdere mannen of meerdere vrouwen zijn die alleen met de leden van het andere geslacht bezig zijn. Je kan bijvoorbeeld ook seks in een groep hebben waarbij er meerdere mannen zijn en minder vrouwen of maar één vrouw of andersom. Bij queer settings is het allemaal wat meer fluïde. Hierbij is er dus ruimte voor meer afwisseling. Dit geldt natuurlijk niet voor homoseksuele groepsseks, maar dat spreekt voor zich. Als je zelf een keer deel wil nemen, is het dus goed om het onderscheid te weten en je op basis hiervan een passende keuze kunt maken.

Consent bij een gangbang

Wanneer je seks hebt, is het hebben en geven van consent heel belangrijk. Dit is dus bij een gangbang ook het geval. Onthoud dat je altijd nee mag zeggen als iemand iets wil doen waar jij je niet prettig bij voelt. Als je het voor het eerst wil proberen, raden we je aan om dit te doen in een wat kleinere groep. Dit voelt voor een eerste keer wat minder overweldigend. Een besloten setting bij iemand thuis is bijvoorbeeld een geschikte setting voor een eerste ervaring. Vertel ook vooral aan de andere deelnemers dat het je eerste keer is zodat ze hier op de juiste manier mee om kunnen gaan. Wat ook zeker aan te raden is, is het meenemen van een voorraadje condooms. Je kan er altijd beter te veel hebben dan te weinig! Iets anders dat je mee kunt nemen is glijmiddel. Je weet maar nooit wanneer dit van pas kan komen! Seks in een groepsetting kan tenslotte best wel even duren.

Lees ook: Ze's sekswoordenboek: SM