Festivalseks: dit zijn de do’s en don’ts op een rijtje

Intiem door Anne-Fleur

Ons favoriete seizoen van het jaar is aangebroken: het festivalseizoen! De hele zomer lang dansen met je vriendinnen, een drankje te veel drinken en je tent steeds kwijtraken. We love it. Festivals hebben een hoop te bieden en jawel, daar hoort soms ook festivalseks bij. Ben je een festival virgin of wil je gewoon extra zeker zijn van je zaak? Dan hebben we hier de do's en don'ts van festivalseks op een rijtje.

Lees ook: Zo straal je op elk festival komende zomer!

Festivalseks do's en don'ts

Als we heel eerlijk zijn, zijn er een hoop knappe mensen te vinden op festivals. Mooie, sexy outfits, losse heupen en natuurlijk ook de alcohol die een grote rol speelt. Het kan maar zo zijn dat jij aan het einde van je dag (of het begin van de ochtend) je tent induikt met een vreemde. Niks mis mee natuurlijk, het is immers een festival, maar het is wel belangrijk dat je het op een goede manier aanpakt. Een lijstje met do's en don'ts lijkt ons dan ook niet overbodig.

De don'ts voor seks op een festival

Je laten betrappen

Een van de vreselijkste dingen die je kan gebeuren wanneer je seks hebt op een publiekelijk terrein, is betrapt worden. Ja, we weten het, de kans dat je betrapt kan worden is mega sexy en spannend, maar het is net zo ongemakkelijk. Niet alleen voor jou en je vrijpartij, maar ook je vrienden en andere mensen om je heen. Wees dus discreet!

Geen seks hebben wanneer je te veel alcohol op hebt

De kans is groot dat de reden waarom je festivalseks gaat hebben, is omdat je (te) veel alcohol op hebt. Een beetje tipsy zijn is natuurlijk niet erg, maar laat je niet kisten door de alcoholroes. Iemand kan er daardoor een stuk knapper uit gaan zien en het laatste wat je wil, is de volgende ochtend spijt hebben. Kijk dus uit met bedpartners op te pikken wanneer je eigenlijk al weet dat de alcohol zijn werk aan het doen is...

De do's voor seks op een festival

Veiligheid

Allereerst en overigens ook de allergrootste DO, is veiligheid. Houd je maar voor dat condooms net zo belangrijk zijn als zonnebrandcrème. De kans is namelijk groot dat je met een vreemde van bil gaat, dus veilige festivalseks staat voorop. Het zou wat zijn als je naar huis gaat met een geslachtsziekte of een ongeplande zwangerschap...

Vertel waar je bent en wat je doet

Een festivalavontuurtje is natuurlijk hartstikke spannend en leuk, maar vergeet niet iemand in te lichten voordat je ervandoor gaat. Vertel waar je heen gaat, wat je doet en met wie je bent. Of je nu seks gaat hebben met een wildvreemde of je partner. Mocht er iets aan de hand zijn, dan weet in ieder geval één persoon waar 'ie jou moet zoeken.

Have fun!

Een motto dat je je voor kunt houden tijdens je festival is: 'it's not that serious'. Ook als je festivalseks hebt. Tuurlijk moet je goed op jezelf passen en veilig blijven, maar vergeet ook niet heel veel plezier te hebben. De gelukkige waarmee jij je tent induikt is hoogstwaarschijnlijk niet jouw ware, grote liefde, dus wat maakt het uit? If you're into it, kan het gewoon een gezellige one-night-stand zijn en heb je een leuke herinnering aan je festival.