Erica Meiland eerlijk over geaardheid: 'Of ik lesbisch ben?'

Media door Alyssa

In een openhartig gesprek met Shownieuws heeft Erica Meiland eindelijk antwoord gegeven op de vraag die bij veel mensen leeft: valt ze op vrouwen? De realityster, bekend van programma's als Ik Vertrek en Chateau Meiland, ging voor de camera van Shownieuws in op de opvallende uitspraken van TV-regisseur Timon Mol.

Valt Erica Meiland ook op vrouwen? 

Timon Moll, de regisseur van de populaire tv-programma's rondom de familie Meiland, deelt zijn verhaal in het nieuwe boek De Familie - Achter de Schermen bij de Meilandjes. Timon had een opvallend vermoeden over Erica haar geaardheid. In het nieuwe boek van de familie onthult hij: "Ik vind het zo leuk dat jij lesbisch bent en Martien homo is". Erica reageerde direct: "Dat is helemaal niet waar".

Bevooroordeeld

Bij de lancering van het vierde Meiland-boek sprak Shownieuws Erica over deze uitspraken. "Timon heeft een hele tijd gedacht dat ik op vrouwen viel, dat wist ik helemaal niet", vertelt ze. In de video ontkent Erica duidelijk dat ze op vrouwen valt: "Ik vind het wel een beetje bevooroordeeld, want ik ben bijvoorbeeld in de weer met een kettingzaag, maar ben je dan lesbisch? Nee..."

'Ik ben misschien ook wel anders' 

Al maakt Erica zich niet druk om de vergissing van Timon. Ze verklaart nuchter: "Ik ben misschien ook wel een beetje anders dan andere vrouwen". Ze snapt dat mensen soms verkeerde conclusies trekken op basis van oppervlakkige observaties. You do you, Erica!

Montana's mening

Dochter Montana is niet verbaasd dat Timon dit vermoeden had. "Mijn moeder is ook niet heel vrouwelijk of elegant", geeft ze toe. Toch weet zij als geen ander dat uiterlijk en gedrag niet alles zeggen over iemands geaardheid.

Hartklachten 

Eerder onthulde Timon dat Martien zich tijdens de opnames van Chateau Meiland zich opeens heel ziek voelde. Hij was zo verdrietig dat hij huilend in beeld kwam, gekleed in een badjas. "Hij had hartklachten en kon moeilijk ademen", vertelt Timon aan RTL Boulevard. "We filmden alles omdat we niet wisten wat er aan de hand was." Maar al snel bleek dat Martien zijn klachten een andere reden hadden. Hij had online contact met een man die steeds om geld vroeg. Martien, altijd zo lief en goedhartig, gaf steeds weer geld zonder te beseffen dat hij in de problemen kwam. De stress maakte hem ziek. "Martien was helemaal van slag en kon alleen maar huilen", vertelde Timon.

'Erica Meiland is de liefste vrouw die je kunt hebben' 

Uiteindelijk besloot Timon om samen met Martien Erica in te lichten. En dat bleek de beste beslissing ooit! "Op zulke momenten is Erica op haar best", vertelt Timon. "Ze was zo lief voor hem! Ze steunde hem volledig en was enorm betrokken. Dat is een kant van Erica die je misschien niet meteen verwacht, omdat ze zo sterk overkomt. Maar als haar grote liefde in de problemen zit, is ze de liefste vrouw die je kunt hebben."

Lees ook: Maxime Meiland noemt Ali B 'arrogant monster' na eis OM