Oeps! Maxime Meiland niet blij met Erica als oppas na val dochtertje Vivé: "Mama, meen je dat nou?"

Media door Jennifer

De Meilandjes zorgen normaal gesproken al snel voor chaos en hectiek. Alleen lijkt het nu een tikkeltje erger, doordat ze er weer een onderneming bij hebben. Martien, Erica en Maxime Meiland zijn namelijk druk met het nieuwe pension Code Rosé, maar ondertussen heeft Maxime ook twee kinderen om te voeden. Met twee drukke ouders hebben zij soms een oppas nodig. Alleen kunnen ze dan beter niét bij oma Erica verblijven.

Erica laat kleindochter Vivé van trap vallen in Chateau Meiland

De familie Meiland heeft het weer lekker druk. Het kasteel is inmiddels allang verkocht, maar ze hebben nog steeds genoeg om handen. In het nieuwe seizoen zien we hoe ze hun pension Code Rosé runnen. Of nou ja, Martien, Erica en Maxime Meiland. Zus Montana heeft het al druk genoeg met cadeauwinkel Montana's in Noordwijk. Al moet Maxime haar dagen nu ook iets beter plannen. Zij maakt namelijk niet alleen ontbijt voor de gasten van het pension, maar heeft soms ook twee kinderen om op te letten. Dat was in ieder geval het geval in de nieuwste aflevering van Chateau Meiland seizoen 8. Toen besloot Maxime haar kids mee te nemen naar werk, alleen bleek dit geen goed idee. Haar moeder Erica had hier al kritiek op. Zij vindt dat je je kinderen niet mee moet nemen naar het werk. Tja, als het niet anders kan?

Een volgende dag moet Maxime met haar zus en vader naar het tuincentrum. Ze besluit deze keer de kinderen niet mee te nemen, maar bij oma Erica achter te laten. Erica stemt toe, alleen is dit eigenlijk een nóg slechter idee. Zelf zei Erica eerder namelijk al tegen de camera, dat ze geen goede oppas is. "Hier krijg je meer voldoening van," vertelt ze, terwijl ze de afwas doet. "Er zit een begin en een eind aan. Met kinderen... ja, heb je dat niet. Vreselijke oma ben ik eigenlijk." Ze kan in ieder geval goed reflecteren op zichzelf. Tijdens het oppassen belt ze Maxime namelijk met een niet erg leuk nieuwtje. "Vivé is van de trap gevallen," vertelt ze, waarna Maxime meteen boos reageert: "God... Mama, meen je dat nou?"

Waar is goede oppas?

Maxime is logischerwijs not amused over wat er gebeurd is met Vivé. Al heeft ze er gelukkig niets aan overgehouden. Ze vertelt vervolgens wel, dat ze het ergens heeft zien aankomen. "Ik wist het, ik wist het!" zegt ze verwoedt aan de telefoon, terwijl ze ook vraagt wat er is gebeurd. "We gingen samen de trap op en toen is ze eraf gevallen," vertelt haar moeder. Erica denkt dat het door Vivés sokken komt. Maxime zegt nog maar eens, dat ze nu wel moet opletten. Gedurende het gesprek liet Martien ook weten, dat hij wist van Erica's slechte oppas-skills. "Zij kan ook niks, hè?" reageerde hij tijdens het gesprek. "Ze kan niet oppassen."

De kijkers van Chateau Meiland zijn vooral verbaasd over het feit, dat Maxime geen goede oppas heeft. Ze hebben meer medelijden met de kinderen, die overal naartoe worden gesleept. Hoewel we niet weten hoe het leven van haar vriend eruit ziet, vraagt een kijker zich toch af: "Kunnen die kinderen niet bij die vent van haar blijven?" Andere adviseren Maxime om een goede, betaalde oppas te regelen.

Lees ook: Lieve help! Chateau Meiland-kijkers niet gecharmeerd van ontbijt in Code Rosé: "echt belachelijk"