4x ‘green flags’ die je relatie goed doen

Relaties door Anjali

We horen veel vaker over 'red flags' in een relatie, maar wat zijn nu de 'green flags'? Deze signalen zeggen jou dat je je geen zorgen hoeft te maken.

Green flags

Tegenwoordig zijn we geneigd snel naar de red flag te kijken, wat heel goed is: dit zorgt ervoor dat je de negatieve signalen al snel doorhebt. Maar soms zijn we op zoek naar iets meer positiviteit, en daar zijn de green flags voor. Deze 'groene vlaggen' laten je zien dat je relatie wel goed zit.

1. Je partner deelt gevoelens

Het is belangrijk dat iemand over hun gevoelens kan praten, je weet namelijk nooit wat iemand écht vindt. Communicatie is sowieso al heel erg belangrijk, maar wanneer je partner duidelijk en openlijk vertelt hoe die zich voelt is dat een stukje zekerheid in de relatie.

2. Je partner luistert 

Het is vervelend als je een verhaal vertelt en je erachter komt dat je partner helemaal niet aan het luisteren was. Je voelt je dan misschien niet zo serieus genomen als dat je zou willen, en het kan leiden tot irritaties in een relatie. Natuurlijk kan iemand wel eens iets vergeten, maar als jouw partner de naam van je ouders, je favoriete gerecht of je verjaardag vergeet mag je je afvragen of diegene wel echt interesse in je heeft.

3. Je partner houdt je niet tegen

Jullie horen van elkaar te houden zoals jullie zijn, en niet om elkaar te kunnen veranderen. Geeft jouw parner je vrije keuzes en steunt diegene jou onvoorwaardelijk? Dat is een goed teken: als iemand namelijk écht van je houdt, wilt diegene dat je gelukkig bent. Je wilt elkaar dan niet tegenhouden en juist wel de vrijheid kunnen geven. Elkaar jullie dromen en wensen laten ontdekken zonder te controleren of bezitterig te zijn is een hele goede basis voor een vaste relatie, en dus ook een goede green flag.

4. Je partner behandelt anderen goed

Hoe je het beste kunt inschatten hoe iemand echt is? Kijk goed naar hoe diegene anderen behandeld heeft of momenteel behandelt in het openbaar. Let bijvoorbeeld op of jouw partner beleefd is tegen de ober of serveerster, en hoe praatdiegene over hun ex? Hoe je partner anderen behandelt is een afspiegeling van hoe diegene jou zal gaan behandelen als jullie je meer comfortabel voelen in de relatie en wat meer gesetteld zijn samen. Je wilt natuurlijk wel iemand die goed is voor jou en voor andere mensen, dat is een echte green flag.