Schokkende onthulling in zedenzaak Ali B: advocaat probeert getuige te beïnvloeden

Media door Alyssa

Vrijdagmiddag dropte slachtofferadvocaat Ruth Jager een regelrechte bom in de rechtbank. Ze onthulde dat ze was gebeld door niemand minder dan Michael Ruperti, de advocaat van topcrimineel Ridouan Taghi. En raad eens? Hij belde haar namens Ali B om haar te 'adviseren' de verklaring van Ellen ten Damme in te trekken.

Via via in contact met Ali B

"Ruperti liet mij weten dat hij via via, wie kon hij niet zeggen, in contact was gekomen met Ali. Hij had Ali gesproken en hij wist mij te vertellen dat Ali een stevige zaak had", vertelde Jager vandaag in de rechtbank.

Dreigement of advies?

Volgens Jager vertelde Ruperti haar dat er tijdens de zitting "de nodige nare dingen over Ellen ten Damme" naar voren zouden komen. Hij wilde haar even laten weten dat Ellen daar niet blij mee zou zijn en haar management al helemaal niet. Om te voorkomen dat al die ellende op straat zou komen te liggen, was het beter voor Ellen om haar verklaring in te trekken. Oei. Dit klinkt meer als een dreigement dan een advies, als je het ons vraagt!

Ali B misbruikt zijn macht en invloed

Jager trok een keiharde conclusie in de rechtbank: "Voor ons is duidelijk dat het de verdachte zelf is die zijn bekendheid, aanzien en macht gebruikt en misbruikt op ieder moment dat het hem zelf van pas komt. Dat hij daarbij grenzen overgaat en mensen schade toebrengt, doet er blijkbaar niet toe en lijkt hij zelf niet eens in de gaten te hebben. Er zijn voldoende mensen bereid om alles voor hem uit de kast te trekken."

Beschuldigingen aan het adres van Ali B

Rapper Ali B wordt beschuldigd van meerdere zedenmisdrijven bij drie verschillende meerderjarige vrouwen. Een van de vrouwen die aangifte deed, is Jill Helena. Jill nam in 2013 deel aan The Voice of Holland en bereikte de finale van het programma. Achter de schermen verliep het alleen minder prettig met coach Ali B. Na de onthullende BOOS-aflevering, die de misstanden binnen het programma aan het licht bracht, besloot Jill aangifte te doen van verkrachting. Naast de zaak van Jill Helena zijn er nog twee andere lopende zaken tegen Ali B. Deze betreffen een verkrachtingszaak en een aanranding.

Wanneer is de uitspraak? 

Hoewel het OM nu de strafeis van drie jaar heeft uitgesproken, duurt het nog even voordat we weten wat voor straf Ali B echt aan zijn broek heeft hangen. De rechter doet naar verwachting op 27 juni uitspraak in deze zaak tegen de rapper.

Lees ook: Maxime Meiland noemt Ali B 'arrogant monster' na eis OM