Oh no! Hierdoor blijft je parfum minder lang hangen

Beauty door Anjali

Parfum ruikt heerlijk, en we willen dat die geur zo lang mogelijk blijft hangen. Toch is dat niet altijd het geval, en dit is waarom.

1. Parfum verkeerd aanbrengen

De eerste reden is de meest voorkomende oorzaak van dat jouw geurtje niet de hele dag blijft hangen. Dit heeft namelijk te maken met warmte, dat ervoor zorgt dat de geur beter uitkomt. Om de geur de hele dag te kunnen blijven ruiken zul je dan ook plekken op je lichaam uit moeten kiezen die de meeste lichaamswarmte produceren. Dat zijn bijvoorbeeld je polsen, de binnenkant van de ellebogen, De binnenkant van de knieën, de enkels en de achterkant van je nek. Ook in je haar blijft parfum goed hangen, maar kies dan het best voor een sepcifiek haarparfum. Gewone geurtjes bevatten namelijk alcohol, wat erg slecht is voor het haar.

2. Onjuist bewaren

Ieder geurtje heeft een vervaldatum en na verloop van tijd zul je merken dat de vloeistof donkerder en stroperiger wordt. Wel kun je de houdbaarheid verlengen door het flesje op de juiste manier te bewaren. Bewaar het flesje dan ook altijd op een koele en donkere plaats. Houd het ook zo ver mogelijk weg van de verwarming, airco of direct zonlicht: dit zorgt ervoor dat de vervaldatum eerder aanbreekt.

3. Bloemige geuren

Er is één gouden feit als het gaat om geur: geuren die oriëntaals of gebaseerd zijn op hout, blijf je veel langer ruiken dan een citrusgeur, groene of bloemige geuren. Frisse geuren zijn natuurlijk heel lekker, dus aangeraden wordt dat je een klein flesje of een staaltje meeneemt om je gedurende de dag even op te kunnen frissen.

4. Onvoldoende hydratatie

Wist je dat er een direct verband tussen huidverzorging en hoelang een geur blijft hangen bestaat? Parfum gaat namelijk niet goed samen met een te droge huid, waardoor de geur sneller zal vervliegen. Het is belangrijk dat de huid goed gehydrateerd is, en een goede bodylotion of moisturizer werkt vaak al wonderen. Let er wel op dat de bodylotion of moisturizer geurloos is, of dat de geur bij de geur van het parfum past. Extra tip: als je tijdens het douchen een douchegel of zeep gebruikt met dezelfde of een soortgelijke geur, heb je de eerste stappen al gemaakt. Deze geur trekt dan namelijk in de huid. Maak een stappenplan met douchegel als eerste stap, bodylotion als tweede en parfum ten derde. Zo blijf je gegarandeert de hele dag lekker ruiken.