Dit zijn de 4 voordelen van bijenpollen

Beauty door Linde

Bijenpollen zijn niet alleen goed voor de bijen en natuur. Wist je dat er ook voordelen zijn voor mensen bij het innemen van bijenpollen? Wij vertellen je er alles over.

Lees ook: Dit zijn de beauty supplementen die het proberen wel waard zijn

Wat zijn bijenpollen eigenlijk?

Bijenpollen zijn stuifmeelkorrels die de bijen van bloemen en bomen verzamelen. Stuifmeelkorrels zijn voor bijen een essentieel voedingsmiddel voor gezondheid. Niet alleen bijen profiteren van deze stuifmeelkorrels. Bijenpollen zijn ook goed voor mensen. Bijenpollen hebben onder andere eiwitten, vitaminen en mineralen in zich.

Haren, nagels en huid

Bijenpollen zijn supergezond. Dankzij de vitamine die erin zitten, bevordert het nemen van bijenpollen ook de groei en gezondheid van je haar, nagels en huid. Bijenpollen bevatten namelijk de vitamines A, B1, B2, B3, B6 en B12. Deze vitamines stimuleren de haargroei. De vitamine A en B helpen ook bij nagel- groei en van vitamine A krijg je een gezondere huid. Wie wil er nou geen mooie lange haren, een egale gezonde huid en sterke lange nagels?

Ga je erdoor afvallen?

Omdat stuifmeelkorrels veel voedingsstoffen bevatten, voelen mensen zich vaak vol na de inname van bijenpollen. Dit vermindert de eetlust bij sommigen, waardoor je misschien wel afvalt. Daarbij bevordert het innemen van bijenpollen je spijsvertering. Hierdoor neem je voedingsstoffen beter op wat wederom leidt tot minder eetlust en mogelijk afvallen. Stuifmeel stimuleert ook je metabolisme. Een actiever metabolisme leidt tot meer calorie verbranding, waardoor je dus ook afvalt. Het is dus zeker een mogelijkheid dat je afvalt wanneer je bijenpollen inneemt.

Hooikoorts verminderen

Wil je minder last van je hooikoorts? Dan zijn bijenpollen wel iets voor jou. Bijenpollen bevatten namelijk een hoge hoeveelheid quercetine. Dit stofje heeft een histamine remmende werking. Histamine speelt een rol bij je immuunsysteem en dus ook bij je hooikoorts. Hierdoor werken bijenpollen zo goed bij het verminderen van hooikoortsklachten. De bijenpollen gaan de aanmaak van histamine tegen en zo verlicht het de klachten.

Groeien je borsten van bijenpollen?

Op TikTok gaan er video’s rond van vrouwen die beweren dat bijenpollen hun borsten hebben laten groeien. Is dit ook echt waar? In bijenpollen zitten oestrogenen, dit zijn vrouwelijke hormonen. Oestrogenen hebben onder andere het effect van de aanmaak van vetweefsel in borsten en het houdt het vocht vast. Deze oestrogenen worden in je lichaam omgezet, maar dit gaat bij elke vrouw anders. Het effect is dus bij sommige groter dan bij anderen. Theoretisch gezien is het mogelijk dat je grotere borsten krijgt door bijenpollen, maar het is betwijfelbaar. Er is dan ook geen wetenschappelijk bewijs dat bijenpollen je borsten laten groeien.

Hoe neem je het dan?

Wanneer je nog nooit stuifmeel of bijenpollen hebt gebruikt, bouw moet je de hoeveelheid langzaam op. Begin met maar een paar korrels per dag. Als je wil, neem je iedere dag iets meer. Als je tot één eetlepel per dag neemt is dit genoeg en hoef je het niet meer op te bouwen. Het wordt geadviseerd bijenpollen niet ‘s avonds te nemen. Neem ze met je ontbijt, doe ze bijvoorbeeld bij de yoghurt. Bijenpollen zijn niet erg lekker op zich. Ze smaken licht zoetig en ruiken niet geweldig. Het is belangrijk ze droog en goed afgesloten te bewaren. Doe je dat? Dan gaan ze wel langer dan één jaar mee. Als je zwanger bent of borstvoeding geeft, adviseren we eerst de huisarts te raadplegen voordat je bijenpollen inneemt.

Bron: lekkerhoning.nl dewerkbij.nl Linda.nl hooikoorts.com delicious-vanille.nl Beeld: istockphoto.com