Dit zijn de leukste cadeaus om aan een echte foodie te geven

Cadeaus & hebbedingetjes door Maya Luz

Cadeautjes kopen is niet altijd even makkelijk. Gelukkig kom je vaak al een heel eind als je weet wat iemands interesses zijn. Dit zijn de leukste cadeaus om te geven aan een echte foodie.

Lees ook: Dit is hoe jij altijd het perfecte cadeau scoort

Dit zijn de leukste cadeaus voor een foodie:

Een uniek kookboek

Voor echte foodies is het altijd leuk om nieuwe recepten uit te proberen. Geef ze daarom een kookboek cadeau. Maar ga dan niet voor zomaar een kookboek, maar voor een kookboek met unieke recepten waar ze zelf nog nooit aan hadden gedacht. Hiermee maak je van een voor de hand liggend cadeau, alsnog iets unieks.

hokkai
Hokkai – De Japanse keuken voor de thuiskok - €34,50

Een nieuwe keuken gadget

Een foodie heeft waarschijnlijk al iedere keuken gadget waar je aan kunt denken. Toch zal er altijd wel iets zijn dat ze nog niet hebben. Dit kan een apparaat zijn, maar ook iets kleiners en simpels. Je kan ook gaan voor een gadget met een grappig design. Hiermee maak je het cadeautje extra uniek.

keuken gadget
Rijst dispenser - bewaarpotten - keuken opslag - dispenser cornflakes, granen, snoep, noten, voedsel - keuken gadgets - opbergdoos met deksel - voorraadpotten - opbergpotten - rijst bewaren - rijst opbergdoos 10 kg opslag - €39,95

Een proefpakketje

Nieuwe dingen proeven is voor iedere foodie leuk. Geef ze daarom een proefpakketje van iets waarvan je weet dat ze het kunnen waarderen. Denk bijvoorbeeld aan kaas of wijn.

kaas proefpakket
Kaas Cadeau Reypenaer Kwartet - €39,95

Nieuwe en unieke dingen om eten in op te bergen

Je kan nooit genoeg bakjes hebben om je eten in op te bergen. Geef de foodie daarom bijvoorbeeld nieuwe opbergbakjes van goede kwaliteit. Maar hier houden de opties niet op. Je kunt bijvoorbeeld ook gaan voor een specifiek opbergsysteem dat je eten op een unieke manier lekker houdt.

opberging
Franse botervloot, watergekoeld botervloot met waterlijn, keramische boterbel voor smeerbare boter - kerstcadeau voor de keuken - Ocean Blue - €55,-

Zaadjes om hun eigen kruiden mee te kweken

Je eigen kruiden kweken is niet voor iedereen weggelegd. Maar iemand die echt van eten houdt wil natuurlijk enkel de beste ingrediënten gebruiken. En wat is er nou beter dan de ingrediënten die je zelf hebt gekweekt?

zaadjes
Kruidenzaden Pakket – 12 Essentiële Soorten - Organifer - voor Elke Keuken, Non-GMO, Perfect voor Binnen & Buiten Kweek, Inclusief Eenvoudige Kweekhandleiding, Verrijk Gerechten met Verse, Gezonde Kruiden - Ideaal voor Beginnende en Ervaren Tuiniers - €29,99

Goede pannen

If all else fails: iedere goede kok wordt gelukkig van goede pannen. Spiek even in hun kastjes om te zien of er een bepaald soort pan is dat ze nog niet hebben.

pannen
BK Easy Induction Ceramic wadjan/wok Ø 36 cm - inductie - PFAS-vrij - €76,99