Deze leuke dingen kan jij vandaag doen op Koningsdag

Vrije tijd door Maya Luz

Fijne Koningsdag! Vandaag vieren we door het hele land de verjaardag van de koning. Dat betekent dat er overal wel leuke dingen te doen zijn. Heb jij nog geen plannen voor vandaag? Wij zetten een aantal van de leukste dingen om vandaag te doen op een rijtje.

Lees ook: Extra geld verdienen met Koningsdag: zo verkoop jij jouw spulletjes op de rommelmarkt

Struin over de vrijmarkt

In het hele land zijn er grote vrijmarkten te vinden waar je gezellig overheen kunt struinen. In iedere plaats is er waarschijnlijk wel eentje. Als je er echt een daguitje van wil maken, raden we aan om een markt in een van de grote steden te bezoeken. In Amsterdam zijn er in de grote parken enorme vrijmarkten die je zeker niet wil missen. Maar ook in andere grote steden zoals Utrecht zijn er enorme vrijmarkten. Hier is naast shoppen hoogstwaarschijnlijk nog veel meer te doen. Laat je dus vooral verrassen en ga er maar vanuit dat je hier wel eventjes zoet mee bent.

Ga naar een festival

Als je met Koningsdag naar een festival wil, is dit iets waar je eigenlijk al ruim van tevoren over na had moeten denken. De grote festivals zoals Kingsland zijn momenteel al uitverkocht. Maar er zijn gelukkig ook een hoop gratis festivals. Zo kun je naar het Koningsfestival in Deventer, Kingsize in Arnhem of Royal Dutch in Eindhoven. Er is dus muziek zat, ook als je geen kaartjes hebt weten te bemachten voor een festival. Doe er dus vooral je voordeel mee.

Meer op Instagram

Ontmoet de koninklijke familie

De koninklijke familie zal in 2024 in Emmen zijn met Koningsdag. Vanwege deze bijzondere gelegenheid zal er een hoop te doen zijn in de stad. De stad staat helemaal in het teken van de koning en Koningsdag. Naast dat er een hoop te doen is, kun je natuurlijk ook een poging wagen om de koning te ontmoeten. Willem Alexander zie je natuurlijk niet zomaar iedere dag.

Maak een boottocht

In de steden met grachten, zoals Amsterdam, is het erg leuk om met Koningsdag rond te varen over de grachten. Zeker met het lekkere weer dat we hopelijk gaan krijgen is dit een superleuke activiteit om te ondernemen met je vrienden. Houd er wel rekening mee dat er aangepaste regels zijn voor het varen vandaag.

Zoek een van de kleinere muziekpodia op

Hou je echt van Koningsdag vanwege de muziek, maar ben je geen fan van grote festivals? Dan kun je ook op zoek naar kleinere muziekpodia vandaag. In Utrecht zijn er bijvoorbeeld verschillende café's waar je van live muziek kunt genieten op Koningsdag.