Dit is waarom Beate haar mobiel bij zich mocht houden tijdens De Bachelor

Media door Alyssa

Beate is de enige deelneemster van De Bachelor die haar telefoon bij zich mocht houden tijdens het avontuur op Zanzibar. In een interview met Grazia onthult Beate waarom zij deze bijzondere uitzondering kreeg.

Diabetes

Tijdens het Bachelor-avontuur is het de bedoeling dat deelnemers compleet loskomen van hun gewone leven, inclusief van hun telefoon. Maar voor Beate gold een uitzondering op deze regel. En waarom? Nou, dat heeft alles te maken met haar diabetes.

Drie weken aan spullen voor De Bachelor

Beate legde als voorwaarde bij de productie neer dat ze alleen zou deelnemen als ze haar mobiel mocht behouden. "Je moet je koffer inpakken alsof je de finale haalt. Daarom had ik drie weken aan spullen bij me: dertig infusen, zes sensoren en genoeg insuline voor een maand."

Verbonden met een app 

En waarom dan het mobieltje? "Mijn insulinepomp is namelijk verbonden met een app op mijn telefoon. Ik had daarom een telefoon zonder simkaart meegenomen. Op deze telefoon stonden alleen de apps die ik voor mijn diabetes gebruik. Die telefoon had ik altijd bij me. Die zat dan samen met mijn andere diabetesspullen in het roze tasje dat ik altijd bij me heb tijdens de opnames. Ook had ik altijd Dextro bij me."

Duidelijke afspraken

Haar echte telefoon had Beate dus niet bij zich. "Mijn telefoon waar alles opstaat, zoals WhatsApp, moest ik uiteraard wel inleveren bij de productie." Voelde Beate dan niet de drang om stiekem andere dingen te gaan doen met haar mobieltje? "Op deze telefoon stonden alleen de apps voor mijn diabetes. Verder niks. Daarnaast had ik ook duidelijke afspraken gemaakt met de productie. Ik zorg altijd goed voor mezelf, maar ik vertrouwde er ook op dat ik op hen kon bouwen. In return wilde ik natuurlijk ook dat ze mij vertrouwen."

Lees ook: Beate benadert makers De Bachelor om dit fragment te laten verwijderen