Naast trouwringen zijn er nu ook scheidingsringen: dit moet je erover weten

Single & daten door Maya Luz

Als je met iemand trouwt, ga je een trouwring dragen. En als je ooit gaat scheiden, dan doe je de ring af. Dat is logisch natuurlijk, maar wist je dat er tegenwoordig ook scheidingsringen bestaan? Dit moet je erover weten.

Lees ook: Hoe snel is eigenlijk te snel om je te verloven?

Wat is een scheidingsring?

De scheidingsring is een idee dat is gecreëerd door model Emily Ratajkowski. Het model was getrouwd met Sebastian Bear-McClard en is in 2022 van hem gescheiden. Op 19 maart van dit jaar liet het model zien dat ze haar oude verlovingsring heeft omgetoverd tot twee nieuwe ringen die nu haar nieuwe vrijheid symboliseren. Het is een statement dat staat voor onafhankelijkheid en kracht.

In de Instagram post van het model waarin ze de ringen laat zien, benoemt ze sieraden ontwerpster Alison Lou, die haar heeft geholpen met het creëren van de ringen. In een interview met Vogue vertelde ze erover dat de ringen symbool staan voor haar persoonlijke evolutie die ze heeft doorgemaakt na de break-up. “I don’t think a woman should be stripped of her diamonds just because she’s losing a man", vertelde ze. Ze kreeg het idee van een essay van een vriendin van haar waarin werd verteld over een ring die bestond uit de diamanten van alle verlovingsringen van haar vorige huwelijken. EmRata was direct fan van het idee en besloot het eigen te maken. Rihanna en haar diamanten teenring waren ook een inspiratie. Dat verklaart ook waarom het model de ring om haar pink draagt.

Meer op Instagram

Wel of niet doen?

Als wij het verhaal van EmRata zo horen, zijn wij helemaal fan van het idee van een scheidingsring. Het sentiment dat ze noemt, dat een vrouw haar diamanten niet hoeft te verliezen omdat ze een man heeft verloren, is heel krachtig. Hiermee kun je een nare associatie die je hebt met je verlovingsring veranderen in iets positiefs! Mocht je je verlovingsring nog hebben en heb je de financiële middelen om je ring om te laten toveren, dan zeggen wij doen!

Mocht je iets soortgelijks willen doen maar is je ring laten veranderen niet echt een optie? Geen probleem. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om je ring om een ketting te dragen of om je ring simpelweg te dragen om een andere vinger en met een andere intentie. Het gaat uiteindelijk om het gevoel dat je erbij hebt.

Lees ook: Deze sterrenbeelden hebben een hekel aan single zijn