Gerben uit Married at First Sight blikt terug: 'Toen ik dat hoorde dacht ik: wow'

Media door Alyssa

Gerben stapte vol goede moed het avontuur van Married at First Sight in, maar ontdekte al snel dat zijn match niet de droompartner was waar hij op gehoopt had. Erik had vanaf het begin een muur opgetrokken, waardoor Gerben niet tot hem kon doordringen. Uiteindelijk besloten de heren om uit elkaar te gaan. In een openhartig gesprek met Omroep Tilburg blikt Gerben terug op zijn avontuur in Married at First Sight. 

Wow!

Het moment dat Gerben te horen kreeg dat er een match voor hem was gevonden in Married at First Sight, was dat een grote shock. "Toen ik het hoorde had ik wel even zoiets van: wow." Hij had een videoboodschap naar de makers van Married at First Sight gestuurd en werd geselecteerd om naar de testdagen te komen. "Toen had ik wel even zoiets van: oké, dan gaat het misschien echt gebeuren."

'De ware'

Gerben kende zijn match, Erik, al vanuit het dateleven. Hij had zelfs een voorgevoel dat Erik zijn ware zou kunnen zijn. "Ik had gedroomd over hem en dacht toen: wat als hij bij het altaar staat. Want ja, hij had zich tenslotte ook opgegeven. Vanaf dat moment ging ik daar constant aan denken. Straks staat hij daar.."

Vrienden en daarna verder kijken

En ja hoor, dat gebeurde dus ook. Het was even wennen voor Gerben om plotseling getrouwd te zijn en vervolgens op reis te vertrekken. "Je bent in één keer getrouwd en vertrekt daarna op reis, dus dat kwam wel even binnen ja." Om de druk eraf te halen, besloten de mannen 'het rustig aan te blijven doen'. "We hebben wel afgesproken dat we het woordje 'trouwen' even aan de kant zetten. We zien elkaar even als vrienden en dan kijken we daarin verder." Helaas deed Erik zo rustig aan dat de romance doodbloedde.

BN'er Gerben

Hoewel Gerben geen liefde vond, is hij nu wel een bekend gezicht. "Dat is helemaal bijzonder. Ik kan niet meer buiten komen of het is van: hey Gerben! Je hebt echt mensen die heel direct zijn en naar je toekomen. Ik vind het allemaal prima."

Liefde na Married at First Sight?

Op liefdesgebied staat Gerben momenteel op een lager pitje. "Momenteel nog geen nieuwe liefde. Ik krijg wel heel veel leuke en lieve berichten. Ik ben aan het kijken en ik heb zoiets van: ik zie wel wat er op mijn pad komt."

Lees ook: Ojee! MAFS-expert klapt uit de school: 'Ze willen mensen die goed scoren op narcismetest'