Dit zijn de populairste datingapps die er op dit moment zijn

Single & daten door Kyra

Tegenwoordig heeft bijna iedere single wel een datingapp op de telefoon. Welke dit is, ligt aan de interesses van de gebruiker. Wil je een leuke nacht of sta je open voor een relatie? Dit zijn de populairste van Nederland.

De populairste datingapps in Nederland

Lees ook: Zo maak je het perfecte datingprofiel

Tinder

Tinder is in Nederland dé datingapp die iedereen gebruikt. Er komen meer relaties uit dan dat je denkt. Het concept van Tinder is super simpel en vergeleken met de rest best wel ‘saai’. Dat komt natuurlijk omdat Tinder één van de voorlopers was. Elke nieuwe app die daarna kwam, had wel een nieuwe, interessante functie nodig om erbovenuit te springen. Tinder is voor velen ook gemakkelijk. Niet teveel poespas, gewoon naar links of naar rechts swipen. Daarnaast geeft Tinder je de mogelijkheid om een abonnement te nemen, zodat de kans op matches een stuk groter is.

Fruitz

Fruitz is zo’n datingapp die zich onderscheidt van anderen. Je kiest hier namelijk een vrucht die gelijk staat aan jouw wensen. Een perzik is puur voor de one night stands, watermeloen kies je als je friends with benefits zoekt, kersen voor de ware en de druif voor een leuke date en mogelijk iets meer. Hierdoor zie je precies waar de anderen geïnteresseerd in zijn. Zo heb je geen nutteloze match die eigenlijk nergens heen gaat.

Happn

Bij Happn is het niet belangrijk dat je elkaar leuk vindt op een plaatje, maar vooral in het echte leven. De app werkt namelijk zo dat je personen ziet op basis van jouw locatie. Was je op een festival en zag je een leuk iemand, maar had je geen moed of tijd om hallo te zeggen? Kijk dan op Happn. Hier zie je wie er in je buurt waren en is het maken van een connectie een stuk makkelijker. Plus, jullie hebben dan de optie om aan iedereen te vertellen dat jullie op dat festival elkaar ontmoette.

Bumble

Op Bumble zoek je naar connecties. Of dit nu een toekomstige partner is, of gewoon een goede vriend, Bumble helpt je erbij. Daarnaast heeft Bumble een bijzondere functie die de rest niet heeft. In matches met allebei een ander geslacht is het aan de vrouw om het eerste berichtje te sturen. Doe je dit niet in 24 uur na de match, dan verdwijnt de match weer. Zo probeert Bumble de vrouw de eerste stap te laten zetten. Bij matches van hetzelfde geslacht is het voor beide mensen mogelijk om het eerste berichtje te sturen. Dan is het aan de ander om binnen 24 uur te reageren.

Breeze

Op Breeze vindt er geen gesprek plaats. Zodra je een match heb met iemand, krijg je een datumprikker te zien. Je klikt alle data aan die voor jou mogelijk zijn en Breeze doet de rest. Zij regelen een locatie, datum en tijd, zodat jullie alleen nog daarheen hoeven te komen. Gelukkig checkt Breeze wel de gebruikers. Hoe doen ze op dates? Zijn het echte mensen? Het is dus van belang dat je jezelf verifieerd voordat je begint met het daten. Daarnaast zijn de restaurants die Breeze kiest een partner van de app. Dit betekent dat, als er iets mis gaat, zij gelijk ingrijpen. Wel zo fijn om te weten.

Hinge

De slogan van Hinge is ‘The dating app designed to be deleted’. Geen snelle afspraakjes op Hinge; ze willen dat je de app zo snel mogelijk verwijderd. Dat betekent natuurlijk dat het is gelukt en je een partner heb gevonden. Het algoritme van Hinge is één van de nauwkeurigste in de datingapp wereld. Ze proberen zo goed mogelijk alleen mensen te laten zien die goed bij jou passen. Veel mensen hebben de app daarom niet zo lang; vaak gaat de derde match al door naar een tweede, derde, vierde date. Mensen trouwen zelfs na een goede match te hebben gevonden op Hinge! Op zoek naar iets serieus? Dan is Hinge the place to be.

Raya

Raya is een exclusieve datingapp voor de rijke, mooie mensen die ook een invloed hebben op anderen. Je krijgt dus alleen op de app een account als je aan deze eisen voldoet. Een speciale groep mensen bekijkt alle aanvragen voor een account en laat maar een klein percentage toe aan de app. Graag een streepje voor bij deze procedure? Als je vrienden heb die al actief zijn op Raya, hebben zij de optie om jou een uitnodiging te sturen. Dit komt nog steeds langs dat groepje mensen, maar het geeft ze wel een beter beeld van jou en je sociale kringen. Veel beroemdheden zijn ook gespot op de datingapp. Raya is overigens niet bedoeld om mee te pronken; het blijft een datingapp die zoveel mogelijk relaties wil maken.

Lees ook: 6X tips om ongemakkelijkheid tijdens een date te vermijden