Zit jij in een situationship? Je herkent het aan deze signalen

Single & daten door Anne-Fleur

Tegenwoordig is daten maar een lastige klus. Zit je in de talking stage, heb je een zere vinger van het swipen op Tinder of ben je lekker aan het daten om te trouwen? Maar weinig mensen hebben dezelfde gedachten tegenover daten these days en dat maakt het hebben van een relatie alleen maar moeilijker. Weet je niet precies waar jij en je "lover" staan? Dan is de kans groot dat jij een situationship hebt...

Wat is een situationship?

First things first, is het belangrijk om te weten wat een situationship nu eigenlijk is? Het is overduidelijk een nieuwe term, waar steeds meer mensen gebruik van maken. In een situationship heb je geen relatie, maar ook niet niks. Je bent ook geen friends with benefits, want je hebt wel echte gevoelens voor elkaar. Je zit dus eigenlijk een beetje in de fase tussen praten (talking stage) en het hebben van een daadwerkelijke gelabelde relatie. Je bent single, maar ook weer niet.

Dit is helemaal niet erg toch denk je? Nou, voor sommige mensen lijkt de situationship wel erg lang te duren. Soms wil de een wel een relatie en vindt de ander de situationship zelf wel prima. Hoe vaag het eigenlijk ook is, er zijn een aantal signalen dat jij je in een situationship bevindt.

Familie ontmoeten

Lijkt het alsof jullie al een relatie hebben door de manier waarop je met elkaar omgaat, maar heb je de familie van je "lover" nog niet ontmoet of andersom? Dan is de kans groot dat je in een situationship zit. Het ontmoeten van elkaars familie is natuurlijk een groot ding en dat doe je niet zomaar met iedereen.

Dates

Een ander signaal waaraan je kunt herkennen of je in een situationship zit, is of je ook daadwerkelijk met elkaar op date gaat. Gaan jullie vaak samen uit in public? Denk aan restaurants, drankjes in een café, samen bowlen of sportwedstrijden bekijken. If not en je spreekt alleen bij elkaar thuis samen af, dan weet je het al: je hebt waarschijnlijk te maken met een situationship.

Social media

Sommige mensen posten ook écht niets op social media, maar vooral als je een situationship hebt met iemand, is er eigenlijk geen teken dat jullie met elkaar 'bezig' zijn. Voor de buitenwereld lijken jullie single, maar je weet natuurlijk zelf beter...

Je praat niet over (nabije) toekomstplannen

Misschien bespreken jullie welke film je morgen samen gaat kijken of bij wie, maar echte plannen over de toekomst samen heb je eigenlijk niet. Trouwen, kinderen of samenwonen - nee, die dingen worden absoluut niet besproken. Waarom zou je dat ook doen, met iemand waarmee je toch geen gelabelde relatie hebt?