6X tips om ongemakkelijkheid tijdens een date te vermijden

Single & daten door Anjali

We zijn altijd als de dood voor dates, vooral omdat ze soms wat ongemakkelijk kunnen zijn. Met deze tips vermijd je dat.

1. Voorbereiding = key

We 'stalken' onze date bijna allemaal wel heel eventjes: een Instagram- of Facebookprofiel, een LinkedInpagina of een snelle Google-zoekopdracht. Niks mis mee, al helemaal niet wanneer je erachter wilt komen wat de interesses van deze persoon zijn. Houd je date van een bepaalde sport? Of spaart diegene bepaalde items? Begin er een gesprek over! Zo kan het niet anders lopen dan een interessant gesprek.

2. Gemeenschappelijke interesses

Een gesprek voeren is veel makkelijker als jullie dingen gemeen hebben. Hebben jullie allebei een pasie voor films? Vraag dan naar de lievelingsfilm, en deel ook waarom de jouwe zo bijzonder is. Zo kunnen jullie eindeloos kletsen over dingen waar jullie het graag over hebben. En misschien plan je hiermee opeens de volgende date.

3. Outfit check

Je bent alltijd wel een beetje gespannen voordat je vertrekt, en dat is niet gek. Zorg er daarom voor dat je je outfit al van te voren hebt uitgekozen, zodat je niet in tijdsnood raakt. Kies dan gelijk voor een makkelijke onderbroek, want wat lekker zit zorgt ervoor dat je je comfortabeler voelt, waardoor je goed in je vel zit en een date alleen nog maar soepeler kan gaan verlopen.

4. Bellen

Heb je elkaar online leren kennen? Het geeft jou (en je familie en vrienden) misschien een gerustgesteld gevoel om je date van te voren te bellen. Je weet immers nooit wie er uiteindelijk voor je neus zal staan, mocht je uitgaan van foto's. En heb je aan de lijn geen klik? Dan hoeft er ook geen date te komen.

5. Wees eerlijk

Zeg aan het begin van de date eerlijk hoe je erin staat. Vertel dat je je gespannen voelt, maar dat je er wel zin in hebt. Zo kan de andere persoon zich uitlaten over hoe zij zich voelen en heb je gelijk je eerste gespreksonderwerp.

6. Stel vragen

Het is niet de bedoeling dat je je date interviewt, maar elkaar lenen kennen is de essentie van het afspraakje, toch? Je komt ook een stuk geïnteresseerder over wanneer je af en toe een vraag stelt. Natuurlijk heb je al wel een Instagramprofiel bezocht, dus weet je waar je het over kunt hebben. Let er alleen wel op dat je jezelf niet verraad, of dat ze erachter komen dat je alles al weet.