Married at First Sight-koppel haalt uit naar experts: 'Ze willen alleen maar zakken vullen'

Media door Alyssa

De experts van Married at First Sight liggen onder vuur. Het matchmaking-systeem lijkt weinig succesvol te zijn en dat heeft geleid tot het aangekondigde vertrek van experts Patrick van Veen en Radboud Visser. Voor koppels zoals Sonny en Dylan, die wél liefde vonden tijdens het programma, is het vertrek van de experts een grote poppenkast.

zakkenvullen

In een openhartig interview met het blad Party uit Sonny zijn ongenoegen over Married at Fist Sight. "Jarenlang hebben ze er niets over gezegd, seizoen na seizoen, ik denk om hun zakken te vullen, en nu er commentaar is zeggen ze ineens: ‘ho eens’. Ik vind dat niet eerlijk." Sonny betwist de claim van presentator Carlo Boszhard dat kandidaten goede begeleiding krijgen. "Van seksuologe Eveline Stallaart horen wij af en toe nog wel iets. Maar van de andere drie experts, Patrick van Veen, Radboud Visser en Liselotte Visser, heeft niemand ons ooit gebeld, iets laten horen of interesse getoond."

Gebrek aan begeleiding na Married at First Sight

Sonny maakt zich vooral zorgen over het gebrek aan begeleiding na Married at First Sight. "Ik heb ze al bijna anderhalf jaar niet gehoord of gezien. Ergens snap ik ze wel, want als ZZP’er word je natuurlijk per uur betaald, dus het boeit ze verder niet." Volgens hem hebben deelnemers vooral begeleiding nodig tijdens de periode na de opnames van Married at First Sight, wanneer de afleveringen op tv worden uitgezonden. "Pas in januari 2022 begonnen de afleveringen en die duurden tot midden mei. In al die maanden was er niemand van de experts voor ons als wij hulp nodig hadden."

Lees ook: Ojee! MAFS-expert klapt uit de school: 'Ze willen mensen die goed scoren op narcismetest'