Bibi Breijman open over ongeplande derde zwangerschap: 'Kwam als een cadeautje'

Media door Alyssa

In december verrasten Bibi Breijman en Waylon vriend en vijand met de aankondiging van hun derde kindje. Hoewel niemand de zwangerschap zag aankomen, zijn de twee dolgelukkig met de komst van hun nieuwe kleine wondertje. Toch betekent opnieuw zwanger zijn ook dat Bibi weer opnieuw moet dealen met haar heftige zwangerschapskwalen.

'Als een cadeautje'

In gesprek met &C's Oh Baby! vertelt Bibi, die nu zes maanden in verwachting is, over de onverwachte wending in haar gezin. "De derde zwangerschap kwam als een cadeautje, dus daar heb ik me niet op voorbereid", deelt ze eerlijk.

'Alles was een trigger'

Hoewel de aankondiging van het derde kindje met vreugde werd ontvangen, heeft Bibi ook een moeilijke periode achter de rug. De vriendin van Waylon kampt namelijk met HG (hyperemesis gravidarum), een aandoening die extreme misselijkheid tijdens de zwangerschap veroorzaakt. Hierdoor is ze in een korte tijd zes keer in het ziekenhuis opgenomen geweest. Bibi noemt haar huidige zwangerschap 'de heftigste die ze tot nu toe heeft gehad'. "Er zaten dagen tussen dat ik alleen maar aan de sondevoeding met mijn ogen dicht op bed kon liggen", vertelt Bibi. "Ik kon geen prikkel verdragen, alles was een trigger tot overgeven."

Lees ook: Bibi Breijman openhartig over moeilijke tijd na vreemdgaan Waylon: "val gewoon op slappe lullen"

Niet makkelijk

Toch zijn deze klachten niet nieuw voor Bibi. Ook bij haar eerste kindje, dochter Teddy en zoontje Chester werd ze geconfronteerd met HG. De aandoening brengt niet alleen fysieke uitdagingen met zich mee, maar ook mentaal. Ook voor dochter Teddy was het niet altijd makkelijk. "Ze begreep wat er met mij aan de hand was, maar niet wat het mentaal met haar deed." Teddy stond vaak huilend langs het bed van haar moeder. "Ze begreep gewoon niet zo goed waar het vandaan kwam. We hebben er toen samen over gepraat en het bleek dat ze mij heel erg miste."

Bewustwording van HG tijdens zwangerschap

Het gemis aan begrip voor HG motiveert Bibi om bewustwording te creëren bij vrouwen over deze aandoening. "Het is een serieuze aandoening en door onbegrip lopen veel vrouwen de juiste medische zorg mis", benadrukt ze. "Ik heb zelfs verhalen gehoord van vrouwen die hun zwangerschap noodgedwongen moesten afbreken of hun tanden waren verloren."

Hoopvol

Door de aandoening kon Bibi de geur van haar kinderen maandenlang niet verdragen. "Vanuit de natuur gezien is het heel raar dat je je kinderen bijna niet aan kan. Daar had ik het echt moeilijk mee." Ondanks de uitdagingen kijkt Bibi hoopvol naar de toekomst. "Het gaat nu stukken beter en ik wil vooral genieten van de laatste maanden van mijn zwangerschap", vertelt ze.

Lees ook: Bibi Breijman schrijft frustratie van zich af na roddels over Waylon: "laat mijn gezin met rust"