Liefdesverdriet? Zoek steun en afleiding bij je vriendinnen

Relaties door Britt

Het hebben van liefdesverdriet is verschrikkelijk. Misschien geloof je het nu niet, maar het intense verdriet verdwijnt. De beste manier om eroverheen te komen is om het contact met je ex te verbreken en afleiding te zoeken met je vriendinnen. Je bent sterker dan je denkt en uiteindelijk komt het echt allemaal goed. Voordat je dat punt hebt bereikt, ga je leuke dingen doen met je vriendinnen. Ze helpen je door deze moeilijke periode heen, maar wat moeten jullie samen gaan doen? Je leest het hier.

Lees meer: Is 'no-contact' de beste keuze na je break-up?

Kletsen, kletsen en nog eens kletsen over je liefdesverdriet

Om het liefdesverdriet een plekje te geven, is het fijn om je hart te luchten. Bij wie lucht je beter je hart, dan bij je beste vriendin? Vertel het hele verhaal, lach, huil en gooi alles eruit. Vind je het fijn om het verhaal 15 keer te vertellen? Doe dat dan ook vooral. De beste manier om iets te verwerken is door erover te praten en als iemand naar jouw verhaal wil luisteren, dan zijn het jouw vriendinnen wel.

Plan een filmavond bij jou thuis

Nodig je vriendinnen een avondje bij jou thuis uit. Wij snappen dat je geen zin hebt om meteen op pad te gaan, maar een gezellig avondje met vriendinnen zal je goed doen. Haal lekkere chocolade en chips in huis, doe een maskertje op en kijk jouw favoriete film.

Bezoek een andere stad

Als de break-up recent heeft plaats gevonden is het niet fijn om je ex op straat tegen te komen. Bezoek daarom een leuke andere stad in Nederland en maak er een gezellige dag van samen. Ga gezellig winkelen, ergens lekker en uitgebreid lunchen en de stad ontdekken. Een leuke dag in een stad in Nederland met je bestie(s) gaat zeker voor goede afleiding zorgen.

Maak een avondje fun

Je liefdesverdriet wordt niet beter door aandacht te zoeken bij iemand anders, maar een gezellig avondje dansen met je vriendinnen is wel aan te raden. Lekker je verstand op nul en genieten. Zing mee met alle love songs, dans met je vriendinnen en maak plezier. Het is echt niet erg als je de volgende dag weer huilend in je bed ligt. Na een avondje plezier is je liefdesverdriet ook niet zomaar verdwenen, maar gun jezelf ook deze geluksmomentjes.

Een creatief dagje samen

Creatief bezig zijn is altijd een leuke bezigheid, maar het zorgt er ook voor dat je even nergens anders aan denkt behalve je creatie. Kies voor een middagje sieraden maken of schilderen. Ben je helemaal enthousiast en wil je graag elke week op een vast tijdstip afleiding met je vriendinnen? Schrijf je dan in voor een creatieve cursus. Leer bijvoorbeeld potten bakken of ga op kookles.

Heel veel sterkte met jouw liefdesverdriet. Het komt goed en al helemaal als je steun en afleiding zoekt met je vriendinnen. You got this!