Pasen komt eraan: dit zijn de leukste manieren om het te vieren met je vrienden

Vrije tijd door Maya Luz

Dit weekend is het Pasen. Voor wie deze feestdag viert, is dit een dag waarop je samenkomt met de mensen waar je van houdt. Dit zijn de leukste manieren om Pasen te vieren met je vrienden!

Lees ook: Deze dingen mogen echt niet ontbreken op jouw ontbijttafel met Pasen

Organiseer een Paasbrunch

De leukste manier om Pasen te vieren met je vrienden is wat ons betreft door middel van een Paasbrunch! Breng al je vrienden samen en geniet van een heerlijke brunch die jullie zelf maken. Vraag al je vrienden om zelf iets mee te nemen om de tafel mee te vullen. Jullie kunnen ook mimosa's maken en genieten van andere brunch cocktails. Om de brunch extra speciaal te maken, kun je de tafel decoreren met leuke paashaasjes en eitjes. Maak de gelegenheid helemaal af met een specifieke dress code!

Eieren zoeken voor volwassenen

Eieren zoeken hoeft echt niet alleen voor kinderen te zijn. Verstop de eieren in je tuin als je die hebt en in huis en maak het je vrienden vooral lekker moeilijk. Beloon de persoon die de meeste eieren vindt aan het einde van de zoektoch. Je kunt ook een leuke straf bedenken voor de persoon die de minste eieren vindt.

Ga de natuur in

Willen jullie lekker ontspannen met Pasen? Ga dan lekker de natuur in. Ga naar het bos en ga daar genieten van het begin van de lente. Jullie kunnen bijvoorbeeld ook naar een kinderboerderij gaan om de lammetjes te aaien. De Nederlandse natuur heeft veel schoonheid te bieden, trek er dus vooral gezellig op uit. Sluit jullie mooie wandeling af met een drankje op het terras, en misschien een (paas)eitje?

Eieren beschilderen

Eieren beschilderen wordt gezien als iets dat kinderen doen met Pasen, toch? Maar waarom zouden volwassenen het niet kunnen doen? Zeker met Pasen is het leuk om met je vrienden samen te komen en lekker creatief te zijn. Maak wat lekker drankjes en schilder erop los. Jullie kunnen er een rustgevende activiteit van maken, of juist jullie innerlijke fanatiekeling loslaten. Maak er bijvoorbeeld een wedstrijdje van! Wie het mooiste ei maakt wint!

Organiseer een speurtocht

Eieren zoeken is al een soort speurtocht, maar je kan het natuurlijk nog veel leuker maken. Je kunt zelf voor paashaas spelen en een speurtocht opzetten voor je vrienden die hun hersenen echt aan het werk zet. Maak het ze vooral niet te makkelijk!

Lees ook: Dit zijn de leukste activiteiten om te ondernemen aan het begin van de lente